Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El Consell municipal d'Infants es va constituir en una sessió celebrada a Ca l'Alberola
El Consell municipal d’Infants es va constituir en una sessió celebrada a Ca l'Alberola

El Consell municipal d’Infants ja és una realitat

Dijous 4 de febrer de 2010

El Consell municipal d’Infants de Castellar del Vallès es va constituir ahir a la tarda en una sessió que es va celebrar a Ca l’Alberola i que va comptar amb la presència de l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez.

A la sessió de constitució d’aquest nou òrgan de participació ciutadana hi van assistir els seus 18 representants, tots ells alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de Castellar (un representant de totes les línies). Cada nou curs, es renovaran la meitat dels seus membres, en substitució dels alumnes que iniciïn l’ESO. Tot i això, tots els infants del municipi hi poden prendre part, fent arribar les seves propostes al Consell mitjançant els representants de la seva escola o a través de les bústies que trobaran als mateixos centres escolars i a la pàgina web municipal.

 La missió del Consell d’infants és canalitzar les opinions, idees, propostes o queixes dels nens i nenes del municipi per tal de fer-les arribar als adults i, especialment, a l’Ajuntament de la vila, com a administració més propera. En aquest sentit, l’alcalde els va remarcar “la importància d’estar en contacte constant amb els companys i companyes, per poder transmetre les propostes que es volen tirar endavant”.

Giménez va fer referència als drets i deures dels infants, i va assenyalar que “un dels drets més importants que té la població infantil és ser escoltada”. Així, l’alcalde va assegurar que “l’Ajuntament té la obligació d’estar al vostre servei”.

Els objectius principals del Consell d’Infants són assolir un municipi adaptat a les necessitats dels infants, fomentar la seva participació en els afers de la comunitat i millorar la vila incorporant el punt de vista dels nens i les nenes. A més, el Consell es planteja altres finalitats, com ara que els infants coneguin millor la seva pròpia vila i que puguin descobrir el funcionament de les institucions democràtiques.

Durant la sessió que es va celebrar ahir, es va posar damunt la taula el primer tema de treball del Consell. Es tracta de l’encàrrec que els/les alumnes treballaran aquest curs, i que du per títol “Com volem que sigui el pati de la nostra escola”. A final del curs els representants del Consell d’Infants traslladaran al Ple municipal les propostes que hagin anat sortint sobre aquest tema per tal que els grups municipals les prenguin en consideració.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40