Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La Policia Local inicia una campanya de control d’alcoholèmia i de substàncies estupefaents
La Policia Local inicia una campanya de control d’alcoholèmia i de substàncies estupefaents

La Policia Local inicia una campanya de control d’alcoholèmia i de substàncies estupefaents

Dilluns 8 de febrer de 2010

La Policia Local engegar aquest dilluns, 8 de febrer, una campanya de control d’alcoholèmia que es durà a terme fins al proper diumenge dia 14 de febrer. La campanya, impulsada pel Servei Català de Trànsit, es realitza diverses vegades al dia a tot tipus de vehicles.

Els controls es duran a terme sobretot a les entrades al municipi, però també en alguns punts del nucli urbà, en diverses franges horàries, de forma aleatòria, tant de dia com de nit. Cal assenyalar, a més, que, en cas que hi hagi indicis, es faran controls de consum de substàncies estupefaents, ja que la Policia Local disposa en propietat d’un aparell per mesurar aquestes substàncies (Drogotest). Aquestes proves, més restrictives que les d’alcoholèmia, només es porten a terme en cas de simptomatologia evident del conductor o conductora, especialment si la prova d’alcoholèmia ha resultat negativa.

La Policia Local tramita 53 denúncies en una campanya de control de l’ús del cinturó i sistemes de retenció infantil


La Policia Local de Castellar del Vallès ha tramitat 53 denúncies en una campanya de control de l’ús del cinturó i sistemes de retenció infantil (SRI) que s’ha portat a terme entre els dies 18 i 31 de febrer.

De les 53 denúncies tramitades com conseqüència dels 17 controls que s’han dut a terme, 39 corresponen a la no utilització del cinturó per part del conductor, 9 a la no utilització per part de l’acompanyant, 2 passatgers dels seients de darrere també han comès la infracció, i 3 denúncies corresponen a la manca d’ús del sistema de retenció infantil. En els casos en què la persona denunciada ha estat el conductor, la infracció comporta, a més de la multa, la pèrdua de 3 punts del permís de conducció.

La Policia Local ha informat que les conclusions de la campanya són positives, ja que s’han tramitat pràcticament la meitat de denúncies que a la campanya que es va dur a terme el mes de febrer de 2009. Tot i això, s’ha detectat també que encara queden persones que no fan servir els sistemes de seguretat passiva (cinturons de seguretat i SRI) i que, en aquest sentit, existeix entre els conductors la concepció que aquests no són tan necessaris circulant pel nucli urbà com per carretera o autopista.

La campanya s’ha dut a terme dins l’àmbit territorial de Catalunya a instàncies del Servei Català de Trànsit, amb l’objectiu de convèncer la població de la importància de fer servir els sistemes de seguretat passiva. D’altra banda, la Policia Local de la vila ha informat que el proper mes de maig es durà a terme una nova campanya de control de l’ús del cinturó i dels sistemes de retenció infantil.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40