Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La Mola nevada
La Mola nevada

Continuen el treballs per restablir la normalitat després del temporal de neu d’ahir

Dimarts 9 de març de 2010

Els efectes del temporal de neu que va caure ahir a Castellar del Vallès han anat minvant en les darreres hores. Les temperatures no han baixat tant com s’esperava en un principi (l’estació meteorològica de Cal Botafoc ha registrat -1,5º de mínima i 2º de màxima) i la previsió de ventades tampoc s’ha complert, amb la qual cosa les afectacions s’han concentrat principalment a les urbanitzacions de la vila.

En aquest sentit, encara hi ha incidències remarcables que es troben localitzades bàsicament a l’Airesol D, El Balcó de Sant Llorenç i El Racó. Segons ha informat FECSA-ENDESA, aquestes urbanitzacions no disposen de subministrament elèctric a causa d’una avaria en una línia d’alta tensió de Red Eléctrica que afecta la xarxa subsidiària de FECSA-ENDESA. Operaris d’ambdues empreses treballen en la reparació, però a hores d’ara es desconeix quan es podrà restablir el servei. El telèfon d’atenció al client és el 902536536.

La màquina llevaneus i les dues retroexcavadores disponibles continuaran al llarg d’aquest matí netejant els carrers d’aquestes urbanitzacions, per tal de fer-los transitables. Val a dir que ahir s’hi van acumular gruixos de neu propers als 40 centímetres.

Al nucli urbà, la situació aquest matí ja era més normalitzada. L’estació meteorològica de Cal Botafoc va registrar ahir un gruix de 9 centímetres de neu. Des de les 7 hores, s’han continuat netejant les principals vies. A més, la Brigada de Via Pública ha concentrat els esforços en retirar les plaques de gel acumulades en calçades i voreres, per tal d’evitar possibles caigudes.

Des d’ahir a la matinada, el municipi ha empleat prop de 20 tones de sal que ha distribuït pels carrers de la vila, amb l’objectiu de minimitzar els efectes de la nevada, que es va prolongar fins a dos quarts de 8 del vespre.

Una altra de les tasques importants que estan duent a terme avui els Bombers Voluntaris és la retirada d’arbres caiguts a causa del temporal. Ahir al vespre, ja se n’havien retirat una trentena, concentrats especialment a la carretera de Sant Llorenç Savall (B-124) i a les urbanitzacions de l’Aire Sol D i el Balcó.

Totes les carreteres d’accés a la vila estan avui obertes, després que la intensificació del temporal al llarg del dia d’ahir causessin talls diversos. Pel que fa al transport públic, totes les línies d’autobús funcionen amb normalitat exceptuant la C4 (Castellar-El Balcó-Sant Feliu), que només arriba fins al peu de les urbanitzacions.  

D’acord amb el serveis territorials del Departament d’Educació, tots els centres d’educació infantil, primària i secundària i altres serveis de la Regidoria d’Educació (Escola de Música, Escola d’Adults i Ludoteca) no han obert avui. Per demà, està previst que tots aquests centres funcionin amb normalitat.

En canvi, avui sí que ja han reobert la Biblioteca Antoni Tort i els casals d’avis de la població, mentre que l’Espai Jove funcionarà aquesta tarda en el seu horari habitual.

Pel que fa a l’agenda d’activitats, la xerrada d’avui amb motiu de la Setmana Verda s’ha suspès per la impossibilitat d’un dels conferenciants de desplaçar-se fins a la vila. D’altra banda, l’excursió al Puig de la Creu prevista dins el cicle Vine i Camina +60, s’ha anul·lat. Cal assenyalar, a més, que la inauguració de la XIV Setmana Verda, que inclou el lliurament de premis del concurs de fotografia, i la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones, actes previstos per ahir al vespre, es duran a terme aquest vespre, a les 20 hores, al Mercat municipal.

Val a dir que el Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL), presidit per l’alcalde, Ignasi Giménez, i format pels Bombers Voluntaris, la Policia Local i les Regidories de Seguretat, Via Pública, Medi Ambient i Comunicació, es va reunir en tres ocasions durant la tarda d’ahir per tal d’establir diverses mesures amb l’objectiu d’afrontar el temporal. Entre d’altres acords, es va decidir habilitar el pavelló de Puigverd per tal de preveure, en cas que fos necessari, l’acolliment de persones que poguessin quedar incomunicades al municipi. Aquesta possibilitat va quedar descartada a les 22 hores.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40