Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L'Ajuntament realitza campanyes anuals amb l'objectiu d'estabilitzar la població de coloms
L'Ajuntament realitza campanyes anuals amb l'objectiu d'estabilitzar la població de coloms

L’Ajuntament inicia una campanya per estabilitzar la població de coloms del municipi

Divendres 18 de juny de 2010

La col·laboració ciutadana és imprescindible per aconseguir controlar el nombre de coloms instal·lats a la vila

L’Ajuntament de Castellar ha iniciat la campanya anual per estabilitzar la colònia de coloms instal·lada a la vila, principalment a l’entorn de l’Església de Sant Esteve i de la plaça Major.

Des de fa quatre anys, el consistori du a terme periòdicament aquesta campanya amb l’objectiu de reduir el nombre de coloms que hi ha en aquestes zones per tal de minimitzar les molèsties que causen aquestes aus i garantir que estiguin en un bon estat sanitari. Per poder assolir aquest objectiu l’Ajuntament demana la col·laboració de la ciutadania; d’una banda, cal evitar donar menjar als coloms de forma regular per tal que el seu nombre no creixi fora de control, i també es recomana que l’aliment que se subministra als coloms sigui gra o veces. Altres formes de col·laborar a estabilitzar la colònia d’aquestes aus és tancar els locals on creixin colònies sense control que puguin molestar el veïnat, o comunicar a l’Ajuntament els problemes ocasionats per coloms que hom conegui.

Les primeres accions d’estabilització de les colònies de coloms van començar a Castellar l’any 2006, a partir d’unes demandes que es van fer arribar a l’Ajuntament per les molèsties que produïen als entorns de l’església de Sant Esteve amb motiu d’un augment del nombre d’aquests animals. Des de l’any 2007, l’empresa Ambiens realitza aquestes actuacions periòdiques pertinents amb l’objectiu de reduir la quantitat de coloms. Durant la campanya de 2009, en què es va realitzar un cens de coloms, es van comptabilitzar 415 exemplars i es van capturar 306 aus d’aquesta espècie.

En l’actualitat, la població de coloms està xifrada a Castellar en 39 animals per km² urbanitzat, el que suposa que la densitat no és preocupant. Tot això, l’Ajuntament fa èmfasi en la importància de controlar-ne els exemplars, ja que el creixement fora de control del nombre de coloms pot esdevenir una plaga i crear molèsties i malestar. A mida que el número creix, la seva salut va empitjorant i són més susceptibles de patir epidèmies. A més, existeix un cert risc, que normalment no és greu, que transmetin malalties a les persones, així com també un risc elevat de transmissió de malalties a altres aus.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40