Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, a la Sala d'Actes de l'Auditori
La consellera de Justícia, Montserrat Tura, a la Sala d'Actes de l'Auditori

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, i l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, inauguren l’edifici d’El Mirador

Divendres 2 de juliol de 2010

L’acte ha significat el punt i final al projecte de remodelació i ampliació de la plaça Major

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha visitat aquesta tarda Castellar del Vallès per inaugurar, juntament amb l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez, El Mirador Centre de Coneixement, el nou equipament municipal situat a la plaça Major. La consellera ha excusat la presència a l’acte del president de la Generalitat, José Montilla, i ha explicat que, tot i que estava prevista la seva assistència, finalment no li havia estat possible acostar-se a Castellar per motius imprevistos d’agenda.

L’alcalde i la consellera, acompanyats per regidors i exregidors municipals i per diverses personalitats, han fet un recorregut pels prop de 4.000 metres de superfície del centre de coneixement, visitant-ne les diferents estances. La comitiva ha accedit a l’edifici d’El Mirador a través de la plaça Major, i ha pogut recórrer el vestíbul de l’edifici i l’espai que es destinarà al Servei d’Atenció Ciutadana, que es traslladarà al nou equipament a finals del mes de juliol.

L’itinerari ha continuat per l’espai polivalent que anteriorment acollia el Mercat municipal, i que ara està format per diverses sales polivalents, de reunions i despatxos que reben els noms dels pintors castellarencs Pepa Beotas, Xavier Caba, Antoni Costa, Alfons Gubern, Raimon Roca, Joan Tort i Lluís Valls Areny. La consellera de Justícia i l’alcalde de Castellar han intercanviat impressions amb alguns dels pintors i els seus familiars mentre admiraven els quadres que es troben exposats a cadascuna de les sales.

A continuació, la comitiva s’ha desplaçat a través de les rampes de l’equipament als pisos superiors de l’edifici, on s’ubiquen diverses aules d’informàtica, sales polivalents, sales de formació i la zona d’Open Surf amb accés lliure a Internet. També han visitat la terrassa d’El Mirador, situada al segon pis, des d’on han pogut gaudir de les vistes al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i a l'Església, així com al municipi i a tota la regió metropolitana de Barcelona.

El trajecte per l’interior del Centre de Coneixement ha finalitzat amb un recorregut pel remodelat Auditori Miquel Pont, que va obrir les seves portes el passat 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, i la Sala d’Actes annexa. És en aquest espai on Tura ha destacat la importància de “disposar d’aquest espai, destinat a les noves tecnologies però també a fer cultura i a esdevenir un espai de trobada”. A més, la consellera ha definit El Mirador com “un espai identificador del municipi”.

Per la seva banda, l’alcalde de Castellar ha apuntat que la inauguració d’El Mirador suposa “la culminació d’un projecte de transformació urbana, social i econòmica, que ha estat possible gràcies a una gran quantitat de persones”. Giménez ha manifestat la voluntat que “aquest edifici esdevingui un generador d’oportunitats per als emprenedors, que no hagin de marxar de Castellar per dur a terme els seus projectes, però que també sigui un lloc on es citin l’administració, l’empresa privada i la societat civil”.

Amb l’acte celebrat aquesta tarda, s’ha posat el punt i final al projecte de remodelació i ampliació de la plaça Major que l’Ajuntament va engegar fa 10 anys. Les obres d’adequació d’El Mirador, que han tingut una durada de 16 mesos i han suposat una inversió de 3.965.000 euros, han anat a càrrec de l’empresa Imaga Proyectos y Construcciones SA. Els treballs s’han finançat amb fons procedents de diverses administracions: el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, a través del Plan Avanza (48%), el Fons Estatal d’Inversió Local 2009 (17%), la Generalitat de Catalunya (16%) i la Diputació de Barcelona (6,75%). El finançament amb fons propis de l’Ajuntament ha suposat un 12,25% del cost total de l’actuació.

La consellera ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i ha visitat la part antiga de la pl. Major i el Mercat Municipal

Prèviament a la visita a El Mirador, la consellera de Justícia ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament, on ha plasmat una dedicatòria destinada “a la vila de Castellar, que s’ha marcat com a horitzó col·lectiu el progrés i el coneixement”. Tura ha felicitat Castellar en nom propi i del president de la Generalitat “per l’activitat general de la vila i també per El Mirador”.

La consellera també ha apuntat que el conjunt de les obres que s’han dut a terme a la plaça Major del municipi “és una de les reformes de centres urbans més importants que s’ha realitzat els últims anys en poblacions mitjanes com Castellar”, i ha reiterat el suport que el Govern de la Generalitat presta als Ajuntaments que fan “iniciatives com aquesta, relatives a posar el coneixement i les tecnologies a l’abast de tota la població però especialment dels emprenedors”. Iniciatives que, segons Tura, “contribuiran en gran mesura a fer-nos sortir de la crisi”.

L’acte de la signatura al Llibre d’Honor s’ha dut a terme a la Sala de Plens, situada a Ca l’Alberola, des d’on la comitiva ha iniciat un recorregut a peu fins a arribar a El Mirador.

Pel camí han pogut veure, entre d’altres, el resultat final de les actuacions que s’han dut a terme a la part antiga de la plaça Major, uns treballs que han suposat una inversió de 321.350 euros, finançats al 50% per l’Ajuntament i el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Tura també ha pogut conversar amb els paradistes i ciutadania de la vila que aquesta tarda es trobaven a l’interior del Mercat Municipal, un altre dels edificis que forma part de la renovada plaça Major de Castellar del Vallès.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40