Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Senyalització del camí escolar de l'Emili Carles-Tolrà
Senyalització del camí escolar de l'Emili Carles-Tolrà

L’escola El Sol i la Lluna estrena el segon camí escolar del municipi

Dimarts 7 de setembre de 2010
Programes| Camins escolars

El nou itinerari per anar a peu al centre s’afegeix al ja existent a l’escola Emili Carles-Tolrà

L’escola El Sol i la Lluna ha estrenat avui dimarts, 7 de setembre, el camí escolar que permetrà als seus alumnes accedir a les noves instal·lacions del centre, situat des d’ara al carrer de les Bassetes. Es tracta del segon camí escolar del municipi i s’afegeix al ja existent a l’escola Emili Carles-Tolrà.

El camí escolar és un projecte que pretén crear uns recorreguts segurs per anar a peu a l’escola i que s’estableixen a partir dels itineraris més utilitzats pels alumnes. L’objectiu és fomentar que els infants vagin a peu als seus respectius centres, de manera que el trajecte es converteixi en una activitat agradable, segura i que formi part de la seva educació com a ciutadans.

La posada en marxa d’un camí escolar comporta l’adequació dels carrers del voltant de les escoles com a vies de circulació preferent per als infants en horari escolar. En el cas de l’escola El Sol i la Lluna, els carrers del Retir, del Calvari i de les Bassetes es tancaran al trànsit en els horaris d’entrada i sortida del centre. La pacificació del trànsit és una mesura que a l’escola Emili Carles-Tolrà també s’ha anat aplicant i que des del curs 2008-2009 va suposar el tancament del carrer del Dr. Portabella en horari escolar.

Aprofitant l’inici del curs escolar, l’Ajuntament ha senyalitzat les voreres dels carrers del voltant de l’escola amb un distintiu del camí escolar que va ser creat per alumnes de l’escola Emili Carles-Tolrà, en el marc del seu projecte de camí escolar. Per tal de diferenciar-los, els indicadors de l’escola El Sol i la Lluna són de color blau, mentre que el de l’escola Emili Carles-Tolrà són de color groc. A més se n’han col·locat uns altres inserits dins un senyal vermell d’estop a l’inici dels passos de vianants que es troben dins els itineraris senyalitzats.

Per tal de sensibilitzar les famílies, l’Ajuntament ha distribuït uns fulletons que expliquen què és un camí escolar, s’informa sobre com arribar a les escoles a peu, en transport públic o en vehicle i s’inclouen una sèrie de recomanacions, especialment per aquells pares i mares que optin per utilitzar el vehicle. Aquestes informacions es poden consultar a la pàgina web, dins l’apartat transport i mobilitat.

 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40