Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El curs es porta a terme a la sala Xavier Caba de El Mirador
El curs es porta a terme a la sala Xavier Caba de El Mirador

La Regidoria d’Ocupació i Formació inicia un curs de comptabilitat adreçat a persones en situació d’atur

Divendres 24 de setembre de 2010

La Regidoria d’Ocupació i Formació ha posat en marxa aquesta setmana una nova oferta de formació ocupacional adreçada a persones en situació d’atur. Es tracta d’un curs de comptabilitat i anàlisi del balanç de 150 hores que realitzen 15 alumnes a la sala Xavier Caba de El Mirador.

El curs es realitza en horari de matí, tres dies a la setmana, fins al proper 22 de desembre. Aquest curs forma part de la convocatòria formativa subvencionada íntegrament per la Generalitat de Catalunya amb 13.320 euros.

Durant els mesos de maig a juliol es va realitzar un altre curs d’aplicacions informàtiques de gestió financera comptable subvencionat per la Generalitat amb 7.104 euros. El curs va tenir una durada de 80 hores i el van dur a terme un total de 22 persones.

També han finalitzat aquest mes de setembre els cinc cursos de formació ocupacional per a persones en situació d’atur de l’especialitat de cuina que es van començar a impartir el mes d’abril. Aquests cursos els han dut a terme 22 persones i han estat subvencionats pel Departament de Treball de la Generalita de Catalunya amb 47.536 euros.

Impuls als sectors vinculats als serveis a les persones

D’altra banda, el passat 15 de setembre, 16 alumnes van començar a Cal Botafoc la tercera fase del curs d’auxiliar d’infermeria en geriatria emmarcat dins el projecte Iniciatives Locals d’Ocupació per a al Qualitat i Dinamització del sector de Serveis d’Atenció a les Persones (ILOQUID).

Es tracta d’un projecte impulsat al municipi per la Regidoria d’Ocupació i Formació, que té per objectiu fomentar la inserció laboral en els sectors professionals vinculats amb els serveis a les persones. El curs d’infermeria i geriatria té una durada total de 500 hores (400 hores de teòrica i 100 hores de pràctiques), i finalitzarà el mes d’abril de 2011. Prèviament, les persones que realitzen el curs van realitzar durant els mesos de juny i juliol una sèrie de pastilles formatives sobre habilitats comunicatives, tècniques i habilitats per trobar feina, tecnologies de la informació i la comunicació, conciliació de la vida laboral, personal i familiar, i sensibilització vers la creació d’empreses.

El Projecte ILOQUID està cofinançat pel Ministeri de Política Territorial (MPT), amb recursos procedents del Fons Social Europeu (FSE), la Diputació de Barcelona a través de les àrees de Desenvolupament Econòmic (ADE) i de Benestar Social (ABS) i les entitats locals participants (en aquest cas, l’Ajuntament de Castellar del Vallès).

El pressupost total de l’oferta formativa del projecte ILOQUID té un cost de prop de 105.000 euros, el 60% dels quals són finançats per l’Ajuntament i el 40% restant per la Diputació de Barcelona.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40