Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Plànol del tram del desdoblament de la B-124
Plànol del tram del desdoblament de la B-124

La Generalitat adjudica la redacció del projecte constructiu del desdoblament de la carretera B-124

Dilluns 4 d'octubre de 2010

La Generalitat de Catalunya, per mitjà de l’empresa pública Gestió D’Infraestructures (GISA), ha adjudicat la redacció del projecte constructiu del desdoblament de la carretera B-124 entre Castellar del Vallès i Sabadell a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per IDP Ingeniería y Arquitectura Iberia SL & Igneniería del Trazado SL per 275.000 euros (IVA inclòs).

El desdoblament de la B-124 es durà a terme en un tram de 2,7 quilòmetres situat entre el final del nucli urbà de Castellar i el pont sobre el riu Ripoll (entre els punts quilomètrics 3,300 i 6,500), i preveu desdoblar la carretera actual fins a obtenir una secció formada per dues calçades de dos carrils cadascuna separades per una barrera de formigó. A cada calçada es formaran dos carrils de 3,5 metres, un voral interior d’1 metre i un voral exterior de 2,5 metres. A més, al llarg de tot el recorregut, es preveu la formació d’un carril bici de dos metres d’amplada que discorrerà paral·lel a la carretera. La UTE adjudicatària disposa ara d’un termini de sis mesos per realitzar el projecte constructiu.

Segons un estudi realitzat l’any 2006, la carretera B-124 registra un volum molt elevat de trànsit, amb una intensitat mitjana que supera els 31.200 vehicles/dia i un percentatge de vehicles pesants del 5,46%. És per aquest motiu que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat ha previst el desdoblament de la carretera en el tram entre Sabadell i Castellar.

Un pas previ a l’execució del desdoblament serà la construcció d’una nova rotonda que se situarà a la intersecció amb els carrers del Bages (Pla de la Bruguera) i del Baix Camp (Can Carner). L’obra començarà durant l’últim trimestre d’enguany i la durà a terme l’empresa Romero Gamero SA.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40