Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Las sessió té per objectiu definir les prioritats del futur Pla de Mobilitat Urbana (PMU) de la vila
Las sessió té per objectiu definir les prioritats del futur Pla de Mobilitat Urbana (PMU) de la vila

L’Ajuntament convoca una sessió de participació per debatre les prioritats del Pla de Mobilitat Urbana

Dimecres 24 de novembre de 2010

L’Ajuntament de Castellar del Vallès durà a terme el proper 13 de desembre una sessió de participació ciutadana per tal de definir les prioritats del futur Pla de Mobilitat Urbana (PMU) de la vila. Aquest document, la redacció del qual és obligatòria per a tots els municipis de més de 20.000 habitants de la Regió Metropolitana de Barcelona, permetrà jerarquitzar d’una manera ordenada els diferents modes de transport a la vila, és a dir, el transport col·lectiu, el transport privat, els vianants i les bicicletes.

L’acte, que tindrà lloc a les 19 h a la Sala d’Actes d’El Mirador, s’iniciarà amb l’explicació sobre què és un Pla Mobilitat Urbana i quin és el calendari del procés de participació que se seguirà abans no s’aprovi definitivament el Pla. A continuació és presentarà la diagnosi del PMU, una radiografia sobre la situació de la mobilitat a Castellar que ha estat confeccionada per l’empresa GrecCat per encàrrec de l’Àrea d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona.

En base als continguts d’aquest document, els assistents podran participar en la mateixa sessió d’uns tallers participatius que tindran per objectiu prioritzar les línies estratègiques i objectius del PMU. La definició del full de ruta de la mobilitat al municipi es completarà amb altres mecanismes de participació, com ara una enquesta electrònica via web o una sessió del Consell d’Infants, on els nens i nenes de 5è i 6è també hi podran dir la seva.

El resultat de tot aquest procés ha de ser l’establiment d’un Pacte per a la Mobilitat, o sigui, un compromís de tots els agents socials i econòmics sobre el model de mobilitat que ha de tenir el municipi. Segons el calendari previst, aquest Pacte podria quedar enllestit durant el primer trimestre de 2011, després que s’hagin realitzat dues sessions més de presentació, discussió i devolució de propostes.

La redacció del Pla de Mobilitat Urbana es va iniciar el juliol de 2008. Els treballs han de permetre disposar d’una anàlisi, una diagnosi i les propostes relacionades amb els següents apartats: vianants i bicicletes, transport públic, circulació, aparcament i seguretat viària, mobilitat als polígons industrials, avaluació estratègica ambiental i participació ciutadana.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40