Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Ràdio Castellar va ser l'escenari de la lectura del manifest contra la violència de gènere i va ser l'escenari d'una tertúlia amb la regidora de Benestar Social, Mercè Giménez, i representants de la policia local i del CAP
Ràdio Castellar va ser l'escenari de la lectura del manifest contra la violència de gènere i va ser l'escenari d'una tertúlia amb la regidora de Benestar Social, Mercè Giménez, i representants de la policia local i del CAP

Castellar es mobilitza contra la violència de gènere

Divendres 26 de novembre de 2010

Diversos actes estan commemorant durant tota la setmana el dia contra la violència de gènere que se celebra arreu del món el 25 de novembre

Castellar del Vallès està sent l’escenari durant aquest dies de diferents actes commemoratius del Dia internacional contra la violència de gènere, que se celebra arreu del món cada 25 de novembre. Així, del 23 de novembre al 3 de desembre, Ajuntament, entitats i ciutadania han pogut participar de xerrades, tallers, exposicions i altres propostes que tenen per objectiu sensibilitzar la població sobre el problema de la violència de gènere.

El primer dels actes va tenir lloc el passat dimarts, 23 de novembre, i va ser una xerrada titulada “Sexualitat i menopausa”, organitzada per l’Associació de Dones Hipàtia, que es va dur a terme a la Sala d’Actes d’El Mirador i va a anar a càrrec de la psicòloga i sexòloga Matilde López.
 
L’endemà, 24 de novembre, una quinzena de persones es van aplegar a la Sala Xavier Caba d’El Mirador per assistir a la xerrada “Saps com t’afecta el nou codi civil català sobre la persones i la família?”. Durant la xerrada, a càrrec de Maria Iceta, advocada del Servei d’Atenció a les Dones, es van donar a conèixer les noves modificacions que inclourà el nou codi civil català a partir de l’1 de gener de 2011, especialment en termes de separacions, divorci i filiacions. També es va oferir informació sobre el servei d’assessoria jurídica de l’Ajuntament. Aquest 2010, el Servei d’Atenció a les dones de la vila ha atès un total de 280 dones. A aquesta xifra s’han de sumar 63 dones que han fet ús enguany del servei d’atenció psicològica.

D’altra banda, el 25 de novembre, Dia internacional contra la violència de gènere, Ràdio Castellar va ser l’escenari de la lectura del manifest d’enguany. L’emissora municipal, a més, va acollir una tertúlia que va comptar amb la participació de la regidora de Benestar Social, Mercè Giménez, i representants de la policia local i del Centre d’Atenció Primària.

El mateix dia, l’Escola d’Adults també va voler commemorar l’efemèride i, amb aquesta intenció, els alumnes de l’escola van guardar a les 20.30 hores 64 segons de silenci per recordar les 64 víctimes mortals que hi ha hagut enguany a tot l’Estat espanyol. A més, cada classe va encendre espelmes, que van cremar fins al tancament del centre a les 22 hores. L’Escola també ha penjat un plafó en què es mostren notícies sobre la violència de gènere i un altre que recull un poema de rebuig a qualsevol mostra de violència.

Activitats pendents de realitzar

Les activitats continuaran encara fins al proper divendres dia 3 de desembre. Així, dijous, dia 2, s’ha previst la realització d’un taller de defensa personal adreçat a dones, que tindrà lloc al Centre d’Atenció Primària. Tot i que fins al moment ja s’han confirmat una desena d’assistents a l’acte, que tindrà lloc a les 18.30 hores, les persones interessades encara poden formalitzar les seves inscripcions a la Regidoria de Benestar Social, tant presencialment (c. Portugal, 2B 1r pis) com per via telefònica (93 714 40 40).

Per la seva banda, l’Espai Jove acollirà el 3 de desembre, a les 18 hores, un taller per a públic jove sota el títol “Com gestionar la nostra ràbia?”, en què es faran diverses reflexions sobre el tema i es donaran eines per facilitar la gestió de la ràbia.

Cal recordar també que fins al 3 de desembre es pot visitar al CAP l’exposició “Dones i oficis de Castellar del Vallès”. A més, la Biblioteca Antoni Tort ha preparat un recull bibliogràfic sobre dones i violència que es pot consultar fins al 28 de novembre.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40