Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Fotografia que il·lustra el mes de gener del calendari, cedida per MAria Alió
Fotografia que il·lustra el mes de gener del calendari, cedida per Maria Alió

El calendari 2011 de l’Ajuntament fa un recorregut pels oficis de les dones castellarenques al llarg del temps

Dilluns 13 de desembre de 2010

L’Ajuntament de Castellar del Valès ha editat un calendari per a l’any 2011 que pretén fer visible el treball de les dones a Castellar del Vallès al llarg del darrer segle. En aquesta ocasió, el calendari de paret és una selecció d’imatges de l’exposició “Dones i Oficis de Castellar del Vallès: una mirada a través del temps”, impulsada per la Comissió d’Igualtat de la Vila i que es va inaugurar el passat mes de setembre.

L’almanac, del qual s’han imprès 3.000 unitats, presenta 15 fotografies on hi tenen cabuda una seixantena de dones de totes les edats i amb dedicacions professionals diverses. Es tracta, així, d’un testimoni visual que ha estat possible recopilar gràcies a les cessions d’imatges de diverses dones del municipi.

Entre les ocupacions femenines que mostra el calendari, destaquen les de llevadora, mocadera, repartidora de llet o peixatera. Tampoc hi falten els oficis relacionats amb la indústria tèxtil, que durant més de 150 anys va tenir una importància cabdal en l’economia local. Així, es mostren fotografies de filadores, teixidores de Can Barba o treballadores de l’antiga Playtex.  

D’altra banda també es poden observar imatges de dones preses en moments de lleure o d’aprenentatge. Finalment, el calendari també mostra diverses fotografies de nous oficis que demostren que les oportunitats de treball de les dones s’han diversificat. En aquest sentit, hi apareixen imatges d’una policia local, d’una directora d’una oficina bancària, d’una conductora d’autobús i de professionals de la salut.

El Servei d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (SAC), l’Àrea Social a l’Espai Tolrà, el Casal Catalunya, el Casal d’Avis de la plaça Major i la Biblioteca Municipal Antoni Tort són les dependències on es podrà trobar el calendari 2011, que es lliurarà de forma gratuïta a qui el sol·liciti, fins a esgotar existències.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40