Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La gerent de la Fundació Obra Social Benèfica, Eva Brunet, l'alcalde, Ignasi Giménez, i la responsable del SAD del Consorci Hospitalari de Catalunya, Vicky Coll
La gerent de la Fundació Obra Social Benèfica, Eva Brunet, l'alcalde, Ignasi Giménez, i la responsable del SAD del Consorci Hospitalari de Catalunya, Vicky Coll

L’Obra Social Benèfica assumeix la gestió del Servei d’Atenció Domiciliària a partir d’aquest 2011

Dimarts 4 de gener de 2011

La Fundació ha signat un contracte amb l’Ajuntament i s’encarregarà d’aquest servei, que l’any 2010 ha realitzat 12.800 hores

    La Fundació Obra Social Benèfica (OSB) ha assumit des d’aquest 2011 la gestió i la prestació del Servei d’Atenció Domiciliària, un servei de suport a persones que pateixen algun tipus de limitació en la seva autonomia personal impulsat per la Regidoria de Benestar Social.

      L’Ajuntament de Castellar i la Fundació han signat avui un contracte que complementa el conveni actual entre ambdues institucions, aprovat l’any 2010, i que ja contemplava la prestació d’aquest servei que en els últims anys s’ha dut a terme a través del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

        Aquest 2010, els professionals del servei d’atenció domiciliària han atès la xifra més alta dels últims tres anys en nombre d’usuaris. Així, mentre que el 2008 es van atendre 72 persones, el 2009 es va passar a atendre’n 89, i el 2010 s’ha passat a les 102 actuals.

          Pel que fa al nombre d’hores anuals de prestació del servei, aquestes també han incrementat notablement des de l’any 2008, en què se’n van comptabilitzar 9.800. El 2009 es va arribar a les 9.918 hores treballades, mentre que l’any 2010 el nombre d’hores anuals s’ha situat en 12.800.

            Les tasques que realitzen els professionals d’aquest servei són un conjunt d’accions que es fan bàsicament a la llar de la persona i/o família, dirigides a proporcionar atencions personals, ajuda a la llar i suport social a aquelles persones amb dificultats de desenvolupament o integració social o manca d’autonomia. Així, es porten a terme tasques que tenen a veure amb l’atenció personal: higiene i cura del cos, vestir i despullar, donar el menjar, posar al llit i aixecar del llit, canvis posturals, cura de la higiene del llit i de la roba personal, control de l’alimentació i la medicació, acompanyament o suplència dels serveis mèdics, gestions, compres, i suport als cuidadors, suplint, ajudant, motivant, proporcionant descans i alliberant de temps la família.

              El principal objectiu del servei d’atenció domiciliària és, doncs, donar resposta a les necessitats bàsiques, socials i sanitàries que planteja qualsevol persona o grup familiar en el seu medi.

                L’Obra Social Benèfica preveu prop del 100% d’ocupació en els serveis que ofereix

                  La signatura del contracte signat avui entre la Fundació i l’Ajuntament preveu també la subrogació dels treballadors del servei d’atenció domiciliària, que fins ara depenien d’una altra empresa de serveis. En total, seran 9 les persones que passaran a treballar a partir d’ara per a l’Obra Social Benèfica. A més, l’OSB ha contractat una coordinadora del servei.

                    Amb la signatura d’aquest contracte, l’Obra Social obrirà una nova línia d’atenció a les persones, ampliant així el ventall de serveis que es realitzen des de la Fundació, com són residència assistida, unitat de suport i atenció a malalties neurodegeneratives, habitatges tutelats, centre de dia i servei de menjador. Així, el servei d’atenció domiciliària se sumarà als que ja porta a terme l’OSB des de la seva fundació l’any 1928, completant els recursos que s’ofereixen per atendre les persones mancades d’autonomia, amb l’objectiu d’esdevenir un centre de referència com a prestador de serveis socials.

                      Per a l’any 2011, a banda del servei d’atenció domiciliària que el centre gestionarà des del mes de gener, la Fundació ha previst una ocupació del 100% de les 76 places de residència de què disposa, el mateix percentatge d’ocupació que es preveu per a les 11 places de llars tutelades. A més, segons les previsions de la Fundació, el centre de dia arribarà a prop del 60% d’ocupació durant el 2011.

                      Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

                      Cercador





                      Peu de pàgina

                      Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40