Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Els alumnes del curs, amb l'alcalde i el regidor del l'Àrea de Promoció Econòmica
Els alumnes del curs, amb l'alcalde i el regidor del l'Àrea de Promoció Econòmica

El taller del metall acull un nou curs del Programa de Qualificació Professional (PQPI)

Dimarts 13 de desembre de 2011

Una dotzena d’alumnes han començat aquest mes de desembre, al Taller del Metall del Pla de la Bruguera, el curs 2011-2012 del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’auxiliar en fabricació mecànica i d’ajust i soldadura. L’acte inaugural del curs va tenir lloc ahir dilluns, 12 de desembre, i va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, i del regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica, Joan Creus.

El PQPI, que s’inclou dins el Dispositiu Local d’Inserció engegat per l’Ajuntament, és coordinat conjuntament per les regidories d’Ocupació, Educació i Benestar Social i s’adreça a joves de 16 i 21 anys que no han obtingut el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria.

L’objectiu és proporcionar-los formació bàsica i professional que permeti una inserció social i laboral satisfactòria, així com la seva continuïtat formativa. Així, es pretén donar als alumnes eines per a la professionalització en un sector específic com és la soldadura i el metall, i al mateix temps es donen altres continguts transversals.

Aquesta és la quarta edició del PQPI, un programa homologat pel Departament d’Educació i que ha estat subvencionat amb 62.436 euros pel Servei d’Ocupació del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya (SOC). El curs, que es perllongarà fins al mes de juliol, compta amb la participació de dos docents. Té una durada de 899 hores, repartides en 695 hores de formació teòrica i 204 hores de pràctiques en diferents empreses de Castellar i rodalia.

Si aproven el PQPI, els alumnes que participen d’aquesta iniciativa poden continuar la seva formació per diversos camins. En aquest sentit, poden accedir a estudiar un cicle de grau mig. També poden realitzar altres cursos de formació ocupacional o estudiar a l’Escola d’Adults amb l’objectiu de treure’s el certificat de l’ESO. En anteriors edicions, alguns alumnes han pogut inserir-se al mercat laboral a partir de les tasques desenvolupades a les empreses de pràctiques.

El curs del PQPI es farà per segon any consecutiu al nou taller del metall que es troba situat en una nau de 500 metres quadrats del polígon industrial del Pla de la Bruguera. L’espai disposa de tots els mitjans necessaris per a la realització de cursos de soldadura i mecànica industrial i compta amb vestidors, una aula de formació i un local annex.

Curs de soldador/a

Precisament, el taller del metall acull també des del passat mes de novembre un curs de formació ocupacional de soldador/a d’estructures metàl·liques pesants. Aquesta oferta formativa compta amb la participació de 20 alumnes en situació d’atur, té un pressupost de 56.000 euros i està subvencionada íntegrament pel Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat. El curs és de 480 hores i s’allargarà fins al proper mes d’abril.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40