Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Deixalleria Municipal
Deixalleria Municipal

El Consorci de Residus mancomuna el servei de recollida de residus especials en petites quantitats a 9 municipis del Vallès Occidental

Divendres 9 de novembre de 2012

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha iniciat la recollida mancomunada de residus especials en petites quantitats a 9 municipis del Vallès Occidental: Castellar del Vallès, Rellinars, Polinyà, Rubí, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat i Viladecavalls. Segons els acords que s’estan establint amb aquests ajuntaments, el Consorci assumeix la recollida a les deixalleries municipals, transport i tractament del residus especials.

Els residus que es gestionaran amb aquest servei mancomunat són: àcids, bases, comburents, dissolvents líquids, cosmètics, reactius de laboratori, filtres d’oli, olis lubricants, olis vegetals contaminats, aerosols, sòlids i pastosos (pintures, coles i vernissos) i envasos a pressió.

Fins el mes de maig passat, aquest servei el portava a terme l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). Ara, l’Agència de Residus de Catalunya ha establert un Acord Marc amb les empreses que podran realitzar aquest servei on es fixen les condicions generals d’adjudicació i execució dels posteriors contractes derivats d’aquest acord. El Consorci de Residus s’ha adscrit a aquest acord marc i ha ofert als ajuntaments la possibilitat de mancomunar el servei. L’equip tècnic del Consorci fa un seguiment  de la recollida als diferents municipis i també del retorn que s’obté per la recollida d’aquest tipus de residus.

Els residus especials en petites quantitats provinents de deixalleries

Els residus especials inclouen materials molt diversos, com, per exemple, pintures, dissolvents, reactius de laboratori, vernissos, medicaments, plaguicides, etc., i, també, els recipients que els han contingut. Els ciutadans i ciutadanes han de portar els residus especials en petites quantitats a les deixalleries municipals. Un cop allà se’n fa la seva recollida i tractament.

Cal tenir en compte que la gestió d’aquest tipus de residus procedents de les deixalleries és dificultosa pel fet que aquests són de diferents tipologies i la quantitat a gestionar de cadascun d’ells és petita. Per això, es considera necessària la implantació d’un servei de recollida i reagrupació amb caràcter previ a la seva tramesa a les instal·lacions encarregades del tractament final.

39 tones de residus especials recollides el 2011 a Castellar

La Deixalleria Municipal de Castellar del Vallès va recollir l’any passat un total de 39 tones de residus especials en petites quantitats. D’aquesta xifra, 34,5 tones corresponen a sòlids i pastosos (pintures, coles, vernissos, etc.). En menor mesura, destaquen els envasos bruts (1.728 kg), els dissolvents líquids halogenats (1.036 kg), els reactius de laboratori (868 kg), els aerosols (495 kg) o els filtres d’oli (136 kg).

Respecte l’any 2010, l’aportació d’aquest tipus de deixalles a la instal·lació es va incrementar un 33%.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40