Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El jurista José María Mena oferirà dimecres una xerrada sobre la justícia a la Sala d’Actes d’El Mirador
El jurista José María Mena oferirà dimecres una xerrada sobre la justícia a la Sala d’Actes d’El Mirador

El jurista José María Mena oferirà dimecres una xerrada sobre la justícia a la Sala d’Actes d’El Mirador

Dimarts 12 de febrer de 2013

La conferència s’emmarca en el cicle “Converses per entendre el món actual” que organitza l’Institut Castellar

L’exfiscal en cap de Catalunya i president de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, José María Mena, oferirà dimecres, 13 de febrer, una xerrada sobre la justícia a la Sala d’Actes d’El Mirador.

L’Institut Castellar organitza des de fa uns anys el cicle “Converses per entendre el món actual”, on s’emmarca la conferència de Mena, que porta per títol “La justícia... és justa?” i que pretén fer conèixer als assistents diferents aspectes relacionats amb el món judicial, una de les institucions més importants d’un estat democràtic, juntament amb els poders executiu i legislatiu.

Així, amb aquesta proposta, el jurista, que gaudeix d’un reconegut prestigi i significació en l’àmbit judicial espanyol i català, intentarà respondre qüestions importants sobre l’elaboració de les lleis, la significació de determinades institucions com el Tribunal Constitucional o l’Audiència Nacional, la prescripció dels delictes, etc.

José María Mena ha exercit com a fiscal a Tenerife, Lleida i Barcelona. Alhora, es va dedicar a la docència universitària. També va ser fiscal antidroga de Barcelona i, més endavant, fiscal en cap de Catalunya des de 1996 fins a la seva jubilació l’any 2006. A més, va participar en la constitució de Justícia Democràtica i, posteriorment, en l’Associació de Fiscals i la Unió Progressista de Fiscals, així com en l’entitat internacional de Magistrats Europeus per la Democràcia i les Llibertats. L’any 2010 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi, el mateix any en què va publicar l’obra De oficio, fiscal, una proposta dirigida a tot tipus de lectors interessats en el món judicial.

L’acte, que començarà a les 19 hores, serà presentat pels alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Castellar.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40