Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La Guia Didàctica de Castellar inclou aquest curs 2013-2014 un centenar d’activitats adreçades als centres educatius

Dimarts 17 de setembre de 2013

Les escoles poden sol·licitar les propostes de la Guia fins al dia 30 de setembre

La Guia Didàctica de Castellar del Vallès, un recurs municipal que ofereix la Regidoria d’Educació, ha preparat per a aquest curs 2013-2014 un centenar de propostes adreçades als centres educatius de la vila. Es tracta de diferents visites, activitats i materials distribuïts en les vuit àrees temàtiques habituals (Coneguem la nostra vila, Castellar i el món cultural, Castellar i la salut, Castellar i el medi ambient, Castellar i el món agrícola, Castellar i l’empresa, Castellar en l’educació en valors i materials) que des de l’Ajuntament s’ofereixen a les llar d’infants, les escoles i els instituts.

L’àrea temàtica amb més novetats per al proper curs és Castellar i el medi ambient, amb quatre propostes noves. Així, els alumnes d’educació primària podran dur a terme el taller “El riu a l’escola”, que té per objectiu conèixer què són els rius i quins animals hi viuen amb l’ajuda de diapositives i materials diversos. També s’ha afegit a la Guia Didàctica la proposta “Bèsties i bestioles”, amb la qual els alumnes de 1r i 2n de primària podran descobrir a les seves aules la fauna associada als cursos d’aigua, els sistemes aquàtics i els boscos de la ribera de la conca del Besòs.

També s’ha programat “El joc de l’aiguòmetre”, adreçat a alumnes de 3r a 6è de primària. Aquest taller es planteja com un joc de simulació pensat per reflexionar sobre l’eficiència i la contaminació de l’aigua, i pretén tractar la gestió de l’aigua a l’àmbit de les llars i els espais de ciutats i pobles. Finalment, l’àrea Castellar i el medi ambient inclou entre les seves novetats visites al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, que podran fer els alumnes de 5è de primària a 2n d’ESO.

D’altra banda, a l’àrea Castellar i el món cultural s’han afegit tres noves propostes: “Cinema a l’escola” és una iniciativa del Club Cinema Castellar Vallès adreçada a alumnes de P3 a batxillerat, que consisteix en la projecció d’una pel•lícula diferent per a cada cicle. L’activitat es durà a terme en el marc de la Mostra de Cinema BRAM! i es complementarà amb dossiers pedagògics per treballar abans i després dels visionats. A més, s’ha programat la proposta “Valls Areny a l’aula”, que consistirà en l’explicació als alumnes de P5 a 4t de primària de diferents peces del pintor castellarenc. També s’han programat visites guiades a l’exposició que es podrà veure a partir del mes d’octubre sobre aquest pintor, adreçades a infants de 5è i 6è de primària, amb la voluntat d’introduir els alumnes en el mon de l’art.

Una altra novetat de la Guia Didàctica 2013-2014 són “Teatre PDF (Persones de Diversitat Funcional)”, que consisteix la representació d’una obra de teatre protagonitzada pels usuaris del Centre Ocupacional TEB adreçada a infants i joves de 6è de primària a 4t d’ESO, que s’inclou en l’apartat Castellar i l’educació en valors. Finalment, a l’apartat de Materials s’ha afegit la “Maleta de jocs de Castellar”, que conté jocs de taula adaptats a Castellar i proposats pel Consell d’Infants. Aquesta maleta s’adreça a nens i nenes d’educació infantil a 6è de primària.

Les escoles poden sol·licitar les activitats, visites i materials, que es poden consultar amb una descripció completa al web www.castellarvalles.cat, fins al proper dia 30 de setembre. Les sol·licituds s’han de realitzar a través de l’apartat de la Guia Didàctica. A principis del mes d’octubre, els centres rebran la confirmació de les propostes que se’ls assigna, amb les dates i horaris atorgats.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40