Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

628 alumnes cursaran aquest trimestre alguna de les propostes formatives d’El Mirador
628 alumnes cursaran aquest trimestre alguna de les propostes formatives d’El Mirador

628 alumnes cursaran aquest trimestre alguna de les propostes formatives d’El Mirador

Dimarts 1 d'octubre de 2013

La xifra d’inscrits suposa un 25,6% més d’alumnes que a l’oferta del mateix període del 2012

El Mirador ha donat a conèixer la xifra d’alumnes matriculats a l’oferta formativa que el centre de coneixement ha programat durant l’últim trimestre de l’any. En total, són 628 els alumnes que, distribuïts en 54 grups, han iniciat o iniciaran algun dels 20 cursos oferts durant aquest període. Aquesta xifra suposa un increment del 25,6% respecte el nombre d’alumnes que es van inscriure a l’oferta formativa del darrer trimestre de l’any passat.

La programació es distribueix en vuit grans disciplines formatives: administració, arts plàstiques i manuals, expressió corporal, fotografia, habilitats socials, idiomes, infants i informàtica i xarxes socials.

Els cursos de conversa en diferents idiomes han estat els més demandats. Així, 37 dels 54 grups matriculats corresponen a aquesta disciplina, que inclou conversa en anglès per a infants i adults, conversa en francès i un curs de xinès. En total, són 408 els alumnes que han optat per fer un curs de conversa en llengua estrangera. D’aquests, 262 són infants nascuts entre els anys 2000 i 2009, mentre que 146 són persones adultes.

Per nombre d’alumnes, a continuació se situen els cursos de pilates, que han atret 90 persones. Pel que fa als cursos especialitzats en l’ús d’eines informàtiques, han estat 80 els alumnes atrets per les propostes d’iniciació a Internet, a l’ofimàtica i a la informàtica.

Finalment, s’han formalitzat 33 matrícules a l’oferta d’habilitats socials i arts plàstiques. En aquest sentit, 15 persones faran un curs de grafologia i 18 alumnes començaran el curs de restauració de mobles.

De la totalitat d’alumnes matriculats, el 58% són dones, mentre que el 42% restant són homes. Cal assenyalar també que la mitjana d’edat de les persones que realitzaran algun dels cursos programats, sense comptar-hi els infants, és de  47 anys.

El nombre total d’inscrits es podrà veure incrementat si es tanquen alguns dels grups que encara disposen de matrícula oberta. Podeu consultar l’oferta formativa a www.elmiradorcastellar.cat.

744 activitats d’entitats i partits polítics

D’altra banda, El Mirador s’ha consolidat com a espai cívic que acull l’activitat d’entitats i partits polítics. El centre va acollir entre juny de 2012 i juny 2013 un total de 744 esdeveniments d’entitats i partits polítics. D’aquests, 542 (73%) corresponen a reserves de sales per a fer-hi reunions; a continuació, cal remarcar 89 usos (un 12% del total) de l’Auditori Municipal Miquel Pont, 61 usos (8%) de la Sala d’Actes d’El Mirador i 52 usos (7%) d’altres sales per a realitzar-hi tallers o cursos. Durant aquest període han estat 39 entitats i 7 partits polítics els que han fet ús dels espais disponibles a El Mirador.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40