Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La Comissió Local de Protecció Civil, en la sessió celebrada a les Golfes de Ca l'Alberola
La Comissió Local de Protecció Civil, en la sessió celebrada a les Golfes de Ca l'Alberola

Es constitueix la Comissió Local de Protecció Civil

Dimarts 28 de gener de 2014

La Sala de les Golfes de Ca l’Alberola va acollir ahir dilluns, 27 de gener, la constitució de la Comissió Local de Protecció Civil. Aquest nou òrgan col·legiat és presidit per l’alcalde, Ignasi Giménez, i té com a finalitat l’aplicació i el desenvolupament de la normativa de protecció civil dins l’àmbit local.

Segons la Llei de Protecció Civil de Catalunya, el nou ens és de creació obligatòria en els municipis que tinguin centres obligats a adoptar plans d’autoprotecció, com és el cas de Castellar. Es tracta d’un fòrum que es reunirà com a mínim un cop a l’any i on són representats tots els estaments que tenen un lligam remarcable amb aquest àmbit d’intervenció.

Així, també en formen part el regidor de l’Àrea de Territori, Aleix Canalís, els tècnics municipals responsables de Protecció Civil, Policia Local, Serveis Socials i Comunicació i el secretari de l’Ajuntament, a més del cap de Bombers Voluntaris i la directora del Centre d’Atenció Primària.

Aquest espai comptarà a més amb una comissió permanent més reduïda que es reunirà amb més freqüència.

Pla d’Actuació Municipal multirisc

Durant la sessió d’ahir, la comissió va acordar, entre altres aspectes, l’elaboració d’un Pla d’Actuació Municipal (PAM) multirisc, és a dir, que englobi tots els riscos especials que afecten el municipi. D’aquesta manera es pretén disposar, al llarg d’aquest mateix any, d’un únic document que alleugerirà els tràmits d’actualització i manteniment dels plans. Fins ara, el municipi ha disposat de diversos plans d’actuació, un de bàsic i diversos d’específics per a cada risc (incendis, nevades, inundacions, etc.).

No obstant, també es va informar que prèviament s’haurà revisat un darrer pla específic, el que fa referència a incendis forestals, en el qual s’ha estat treballant amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que permetrà cobrir el període transitori fins que no es disposi del PAM multirisc.

A banda de la redacció del PAM multirisc i del PAM d’incendis forestals, la comissió també es va fixar com a objectius per a aquest 2014 la redacció del Pla d’Autoprotecció (PAU) de la Ludoteca Municipal i de les escoles bressol municipals. També es va comentar l’esborrany de modificació del decret 82/2010 que està tramitant la Direcció General de Protecció Civil, ja que gran part de les activitats afectades per l’actual decret podrien quedar desafectades amb la modificació prevista. En la comissió d’ahir es va informar que s’han dut a terme diverses campanyes informatives entre els equipaments que no són municipals que sí han de redactar els seus plans d’autoprotecció, com ara els dos instituts de secundària, les llars d’infants i les residències d’avis privades.

Un altre aspecte per la comissió va ser l’homologació de pla d’autoprotecció de la Cavalcada de Reis. A més, també es va informar que la Direcció General de Protecció Civil ha homologat recentment els PAU de l’empresa química Panreac i els de les festes de cap d’any privades que hi va haver al municipi.

Finalment, també es va informar de les diferents campanyes informatives en matèria de protecció civil que es duen a terme entre la població. En aquest apartat, el cap de Bombers Voluntaris, Francesc Altarriba, va explicar que la Generalitat ha posat en marxa una campanya de prevenció de foc a les llars. En aquest sentit, s’ha proposat al cos de Bombers Voluntaris que ofereixi xerrades informatives sobre aquest tema a casals d’avis, instituts i al públic en general, que s’hauran d’anar programant.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40