Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment de la presentació de la Jornada
Imatge d'un moment de la presentació de la Jornada

Més de 200 professionals de la salut participen a Castellar en la I Jornada de suport a l’atenció primària en salut mental

Dimecres 26 de febrer de 2014

Més de 200 professionals de la salut han participat aquest matí a la I Jornada de suport a l’atenció primària en salut mental al Vallès Occidental, que s’ha dut a terme a les instal·lacions d’El Mirador de Castellar.

La jornada, organitzada pel grup de treball Next, amb la participació del Servei d’Atenció Primària Vallès Occidental i la Unitat de Salut Mental de Badia del Vallès (ambdós de l’Institut Català de la Salut), la Corporació Sanitària Part Taulí i el Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, ha comptat també amb la presència de pacients, familiars i organitzacions associatives.

La presentació de la jornada, que s’ha dut a terme a l’Auditori Municipal Miquel Pont i ha estat presidida per l’alcalde del municipi, Ignasi Giménez, ha anat a càrrec d’Isabel Moya, psicòloga clínica de la USM Badia del Vallès i coordinadora del grup Next; Josep M. Bonet, director del SAP Vallès Occidental; Diego Palao, director executiu de Salut Mental de la Corporació Parc Taulí; i Francesca Asensio, directora de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Després de la presentació, s’ha celebrat una taula inaugural sota el lema “Sostenir o sostenir-se: Una mirada plural en un context de crisi”, que ha continuat amb cinc espais de treball simultanis on s’ha debatut el paper dels professionals, l’aportació de les xarxes comunitàries, l’encaix entre salut mental i atenció primària, el treball en equip en la salut mental, i la relació entre pacients, familiars i associacions. Les conclusions s’han presentat en una taula rodona comuna, la doctora en filosofia Begoña Roman ha dut a terme la conferència de cloenda.

L’objectiu de la trobada és promoure que els professionals s’acostin a la salut mental des d’una mirada plural. La jornada també es plantejava amb la intenció de fomentar el treball en salut mental i l’encaix entre l’atenció primària i l’atenció especialitzada, en un context de crisi com l’actual.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40