Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Ignasi Giménez i Fernando Brea en un moment del recorregut per la plana vallesana de la vila, la zona forestal i agrària més afectada per la ventada.
Ignasi Giménez i Fernando Brea en un moment del recorregut per la plana vallesana de la vila, la zona forestal i agrària més afectada per la ventada.

L’alcalde i el delegat del govern de la Generalitat visiten les zones afectades per la ventada del 9 de desembre

Dilluns 15 de desembre de 2014

L’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ha acompanyat aquest matí el delegat del govern de la Generalitat a les comarques de Barcelona, Fernando Brea, en un recorregut per la plana vallesana de la vila, que és la zona forestal i agrària més afectada per les destrosses ocasionades per la ventada del dimarts 9 de desembre.

Brea ha comentat que l’objectiu principal de la seva visita avui a Castellar era “conèixer de primera mà quines han estat les zones més perjudicades pel temporal de vent i poder fer així les valoracions oportunes, a més d’ajudar en la coordinació necessària per tornar a la normalitat al més aviat possible”.

En aquest sentit, el delegat territorial del govern ha explicat que la Generalitat habilitarà un fons de contingència “amb diverses partides per poder ajudar els ajuntaments amb els costos que això representa”. Per això, “s’ha demanat a tots els ajuntaments dels municipis afectats que en 15 dies lliurin a la Generalitat una valoració d’urgència de la magnitud econòmica que ha suposat la ventada”.

Per la seva banda, l’alcalde ha manifestat al delegat que “Castellar ha estat un dels epicentres de l’episodi de ventades del dimarts passats”. Per això, Giménez ha qualificat d’absolutament necessària qualsevol tipus d’ajuda, i ha destacat que “necessitem que la resta d’administracions es comprometin amb la nostra vila, ja que només amb recursos municipals és completament impossible poder abordar tota la feina que queda per fer”.

Giménez ha dit que després que s’hagin resolt les afectacions més immediates causades als veïns, sobretot, de les urbanitzacions,  “hem de poder resoldre qüestions que no són tan peremptòries”. Entre aquestes tasques hi ha l’obertura de camins forestals, la neteja de les urbanitzacions, la resolució dels desperfectes produïts en equipaments i instal·lacions municipals i la neteja dels boscos. Aquest darrer, segons ha especificat l’alcalde, “és un dels temes que més ens preocupa, perquè tenim tants arbres acumulats que si no resolem la situació, els boscos siguin un polvorí a l’estiu”.

Sobre aquest darrer tema, el delegat s’ha expressat en els mateixos termes: “és important que deixem tots els camins i accessos nets, perquè ara ve la part més crua de l’hivern, pot haver nevades i pluges fortes, i també de cara al risc d’incendis quan comenci la temporada d’estiu”.

L’alcalde i el delegat han visitat els propietaris de les explotacions de La Soleia i Can Casamada, acompanyats de diversos regidors de l’equip de govern i l’oposició i de tècnics municipals.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40