Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Foto de família dels 20 ajuntaments que compleixen el 100% dels indicadors.
Foto de família dels 20 ajuntaments que compleixen el 100% dels indicadors.

L’Ajuntament renova el Segell Infoparticip@ de la UAB, que distingeix la transparència del portal web municipal

Dimarts 23 de desembre de 2014

En la segona edició d’aquesta iniciativa, el web de l’Ajuntament de Castellar compleix el 100% dels indicadors avaluats

L’Ajuntament de Castellar del Vallès va rebre ahir a la tarda el Segell Infoparticipa, un distintiu que s’atorga des de 2013 als consistoris catalans que s’han distingit per la qualitat de la informació als seus portals municipals. L’acte, presidit pel vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la UAB, Manel Sabés, i la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, es va celebrar al Palau de Pedralbes de Barcelona, i va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i del tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis Centrals, Óscar Lomas.

El Segell Infoparticip@ és una iniciativa per millorar la transparència a la comunicació pública local creada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat autònoma de Barcelona que es basa en els resultats d’avaluar aquests webs, publicats al Mapa Infoparticip@ (www.mapainfoparticipa.com).

Aquest mapa és una plataforma en línia desenvolupada pel LPCCP des del 2012. La versió actual del Mapa Infoparticip@ s’ha elaborat gràcies al suport d’un projecte R+D+i concedit pel Ministeri d’Economia i Competitivitat (2013-2015) liderat per la directora del LPCCP, Amparo Moreno, catedràtica emèrita del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB. També hi participen investigadors de vuit universitats (Girona, La Laguna, Málaga, Rey Juan Carlos, San Jorge, Santiago de Compostela, Politècnica de Catalunya i Vic), que permeten incorporar informació sobre els ajuntaments de Catalunya, Aragó, Andalusia, Canàries, Galícia i Madrid.

Castellar del Vallès, únic municipi de la comarca d’entre 20.000 i 50.000 habitants que compleix el 100% dels indicadors

Enguany, el web www.castellarvalles.cat és un dels 20 portals que compleixen el 100% dels indicadors avaluats (l’any passat complia amb el 95,12% dels indicadors) a partir de 41 preguntes sobre quatre qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

D’entre aquests 20 portals web, tres corresponen a municipis del Vallès Occidental (Castellar, Sant Cugat i Sabadell), mentre que Castellar és l’únic municipi de la comarca d’entre 20.000 i 50.000 habitants que compleix tots els indicadors analitzats. Fora de la comarca, en aquesta franja hi ha quatre poblacions més: Olesa de Montserrat, Premià de Mar, Sant Feliu de Llobregat i Esplugues de Llobregat.

Tots els indicadors del Mapa Infoparticip@ es poden consultar a l’apartat de Transparència de la Seu Electrònica del web municipal, clicant l’enllaç https://seu.castellarvalles.cat/31813/descriptiu/-1676/, mentre que el percentatge de compliment d’aquests es pot comprovar al Mapa Infoparticip@.

A més del de Castellar, en aquesta segona edició han estat distingits amb el Segell Infoparticip@ els ajuntaments de: Les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Climent de Llobregat, Begues, Premià de Dalt, Vallirana, Olesa de Montserrat, Premià de Mar, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Mollet del Vallès, Castelldefels, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Lleida, Sabadell, L’Hospitalet de Llobregat (100%), Balenyà, Taradell, Vilanova del Camí, Calella, Vic, Reus, Barcelona (98%), Tavèrnoles, Sant Julià de Vilatorta, Llagostera, La Seu d’Urgell, Cubelles, Arenys de Mar, Sant Quirze del Vallès, Vilassar de Mar, Gavà, Granollers, El Prat de Llobregat, Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Santa Coloma de Gramanet, Mataró, Terrassa (95%), Badalona, Masquefa, Solsona, Sant Just Desvern, Manlleu (93%), Ascó, Prats de Lluçanès, Celrà, Alella, Mollerussa, Berga, Sant Celoni, Palafrugell, Sant Vicenç dels Horts, Tortosa, El Vendrell, Blanes (90%), Riudellots de la Selva, Gironella (88%), Castellví de Rosanes, Calldetenes, Alcarràs (85%), Vilanova de Sau i Seva (80%).

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40