Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment de la reunió de la Comissió Local de Protecció Civil.
Imatge d'un moment de la reunió de la Comissió Local de Protecció Civil.

La Comissió Local de Protecció Civil avalua les situacions d’emergència dels darrers mesos

Dilluns 2 de març de 2015

La Sala de les Golfes de Ca l’Alberola va acollir el passat dimarts, 24 de febrer, la sessió anual de la Comissió Local de Protecció Civil. Aquest òrgan col·legiat, constituït l’any passat, és presidit per l’alcalde, Ignasi Giménez, i té com a finalitat l’aplicació i el desenvolupament de la normativa de protecció civil dins l’àmbit local.

Durant la sessió, la comissió va revisar aspectes puntuals dels protocols d’emergència, a partir de l’anàlisi dels darrers episodis de vent (9 de desembre) i de neu (4 de febrer). En aquest sentit, es va fer un repàs de quins passos s’han de seguir, incloent aspectes com la coordinació del centres de recepció d'alarmes, la gestió d’incidències que fa arribar la ciutadania o les actuacions a seguir sobre població vulnerable.

Respecte aquest darrer punt, es va acordar que es duran a terme sessions específiques amb els responsables dels centres docents de Castellar per determinar en quines situacions és aconsellable l’evacuació i en quines altres el confinament. Així mateix també es va informar que s’ha creat un grup de Whatsapp per tal de millorar la coordinació amb els centres en cas d’emergència.

També es va explicar que el decret 155/2014 propiciarà que es redacti un sol pla d’emergència al municipi que contemplarà tots els possibles riscos existents i no diversos plans d’emergències segons els diferents riscos com fins ara.

Segons la Llei de Protecció Civil de Catalunya, la Comissió de Protecció Civil és un ens de creació obligatòria en els municipis que tenen centres obligats a adoptar plans d’autoprotecció, com és el cas de Castellar. Es tracta d’un fòrum que es reuneix com a mínim un cop a l’any i on són representats tots els estaments que tenen un lligam remarcable amb aquest àmbit d’intervenció.

Així, i a banda de l’alcalde, també en formen part el regidor de l’Àrea de Territori, els tècnics municipals responsables de Protecció Civil, Policia Local, Serveis Socials i Comunicació i el secretari de l’Ajuntament, a més d’una representació dels Bombers Voluntaris i del Centre d’Atenció Primària.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40