Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

S’activa el Pla INFOCAT en fase de prealerta per l’elevat risc d’incendi forestal

Dimarts 7 de juliol de 2015

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha activat avui el Pla de Protecció Civil Municipal INFOCAT en fase de prealerta davant el risc d’incendi forestal elevat existent per les condicions meteorològiques i l’estat de la massa forestal.

Les mesures previstes són, entre d’altres, la prohibició de qualsevol autorització d’encendre foc, la recomanació de no accedir al medi natural i el cessament de tots els treballs forestals.

A més, l’ADF (amb 10 voluntaris) i la Policia Local intensificaran durant el dia d’avui els controls d’accés als camins forestals per tal d’advertir la població de la situació de risc. Així mateix, el Parc de Bombers Voluntaris comptarà a partir de les 15 h amb set efectius per cobrir qualsevol contingència.

El Comitè Municipal d’Emergències s’ha reunit aquest matí per tal de coordinar les accions a dur a terme.

En cas d’observar qualsevol columna de fum o incidència, podeu trucar al telèfon 112.

Pla Alfa a nivell màxim a Castellar del Vallès

D’altra banda, el Pla Alfa, que mesura el risc d'incendi forestal per part del Cos d’Agents Rurals, es troba avui en el seu nivell màxim, que correspon a la fase 3, a Castellar del Vallès. És per això que, entre d'altres, està prohibit dur a terme activitats amb foc, artefactes pirotècnics o activitats que poden provocar guspires com treballs forestals, serres circulars, etc. a menys de 500 m de les masses forestals.

A més, es recomana evitar la realització d'activitats dins la massa forestal, ja que pot suposar un risc per a les persones en cas d'incendi forestal.

Cal recordar que des del passat 2 de juliol és vigent un ban municipal que recomana a la ciutadania no accedir al medi natural per l’estat actual dels boscos, el risc elevat de caiguda d’arbres i el risc elevat d’incendi.

L’onada de calor més intensa de les dues darreres dècades

El municipi està anotant aquests dies les temperatures més altes dels darrers 22 anys. L’estació meteorològica de Cal Botafoc va registrar ahir i abans d’ahir valors màxims de 39 graus, i el passat dilluns 6 de juliol el termòmetre es va enfilar fins al 39,5 graus. Només en dues ocasions s’han igualat o superat aquests valors: el juliol de 1994, en què es va registrar una temperatura màxima diària de 41 graus, i l’agost de 2003, en què es va arribar als 39,5 graus.

Per aquest motiu es recomana seguir els consells per evitar el cop de calor. Podeu consultar-los a: http://www.castellarvalles.cat/16583/descriptiu/-701/.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40