Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Oques Grasses actuaran el 12 de setembre a l'Espai Tolrà.
Oques Grasses actuaran el 12 de setembre a l'Espai Tolrà.

Oques Grasses i Bikimel, plats forts de la Festa Major 2015

Dimarts 7 de juliol de 2015

Castellar viurà una Festa Major amb 116 activitats, que inclourà pregó de Vilabarrakes i celebració del 20è aniversari del Ral·li Fotogràfic

Oques Grasses i Bikimel, dues de les revelacions del panorama musical català dels darrers temps, seran els principals reclams de la Festa Major 2015 de Castellar del Vallès, que enguany tindrà lloc entre els dies 10 i 14 de setembre.

La banda osonenca Oques Grasses, Premi Enderrock 2014 al millor grup revelació, s’ha convertit en el darrer any en tot un fenomen musical gràcies a una particular recepta de reggae i pop festiu. L’acceptació del públic l’ha dut a actuar en multitud d’escenaris del territori català i també a l’estranger, i a assolir més de 2 milions de reproduccions al seu canal YouTube.

El concert d’Oques Grasses a Castellar serà el dissabte 12 de setembre a l’Espai Tolrà (23 h), on oferiran el seu repertori habitual dels discs “Un dia no sé com” (2013) i “Digue-n’hi com vulguis” (2014), a més d’avançar part del seu tercer disc, que veurà la llum l’abril de l’any que ve i del qual ja han presentat la cançó “Amiga de ningú”.

D’altra banda, la cantautora sabadellenca Vicky de Clascà (coneguda amb el nom artístic de Bikimel) presentarà el diumenge 13 de setembre, als Jardins del Palau Tolrà (21.30 h), el seu nou treball discogràfic, Morir d’un llamp, que sortirà a la llum només cinc dies després de pujar a l’escenari castellarenc. Aquest serà el tercer àlbum de la cantant, catalogada dins una línia folk, blues i rock indie no convencional, després del seu debut Stat Jònic (2009) i de Farrera Can Sons D.O (2013).

Una Festa Major amb 116 activitats

El programa d’enguany inclourà 116 activitats, organitzades principalment per associacions o privats. Així, 56 entitats, col·lectius, establiments comercials o particulars s’enduen el pes de la programació de la Festa, amb un 83% del total de propostes, mentre que l’Ajuntament assumirà l’organització del 17% restant.

La Invitació a la Festa Major obrirà oficialment les celebracions el  divendres 11 de setembre, amb un pregó a càrrec de Bartomeu Totelquepogueu, “president” de l’associació Vilabarrakes que enguany celebra el seu 10è aniversari.

A banda dels plats forts, i seguint en l’apartat musical, un dels clàssics que repeteix presència a la Festa Major per onzè any consecutiu és La Principal de la Bisbal. Sota la direcció de Francesc Cassú, la formació d’orquestra oferirà el diumenge 13 de setembre un triple programa: en primer lloc, una audició de tres sardanes a la plaça de la Fàbrica Nova a les 17 h; posteriorment, el concert popular de Festa Major, al Recinte Firal de l’Espai Tolrà, a les 18 h; i finalment, a la nit, a les 20 h, serà el moment de viure el Gran Ball de Festa Major, al mateix Recinte Firal de l’Espai Tolrà.

La Festa Major inclourà en total 23 propostes de música i espectacles que es podran veure durant els cinc dies de Festa Major i en què no faltaran les activitats teatrals, el cinema, els balls i els concerts. Entre d’altres, cal destacar el TriSonaSwing de Festa Major (dijous 10), la música disco amb la 6a Trobada d’Amics dels 80’s (divendres 11), el concert d’Espaiart Som d’Oscar (dissabte 12), el rock de Petit & Comité (dissabte 12) o les diverses representacions de Te & Cookies de l’Esbart Teatral (dissabte 12 i diumenge 13).

30 activitats esportives, 20 activitats infantils i juvenils i 12 de cultura popular i tradicional

En nombre d’activitats, les més nombroses seran un any més les relatives a l’esport, que sumen un total de 30 ofertes organitzades majoritàriament per les entitats esportives, amb el suport de la Regidoria d’Esports: presentacions d’equips, exhibicions i altres propostes de fins a 17 modalitats esportives diferents. No hi faltaran les tradicionals activitats de participació popular, com són la 33a Cursa Popular, que canvia d’itinerari ja que es farà pel nucli antic, la 7a Bicicletada de Festa Major o el 17è Tast d’Excursionisme.

D’altra banda, les propostes adreçades als infants tindran la seva activitat principal dilluns dia 14 de setembre, amb la Jornada de la Infància que tradicionalment se celebra durant tot el dia a l’Espai Tolrà i la plaça de la Fàbrica Nova, amb diverses atraccions i bany d’escuma inclòs.

Les entitats juvenils del municipi també han organitzat, com cada any, un total de 14 de propostes, entre les quals no faltaran el 10è Correlokals de Castellar del Revés ni les propostes de Vilabarrakes, que inauguren el divendres 11 i tindran continuïtat durant dues nits més, fins al 13 de setembre, al costat de l’Skate Park. Una altra de les activitats més multitudinàries de la Festa Major, la Carrera de Trastos, organitzada per Els4banks, celebrarà la 12a edició el diumenge 13 de setembre.

Les propostes de cultura popular i tradicional també tindran el seu espai, amb un total de 12 activitats com les sardanes amb la cobla Maricel, la tabalada de fum i foc, les havaneres amb el grup Morralla, els correfocs dels Diables i les Espurnes i la cercavila de gegants de l’Esbart Teatral, les cercaviles bastoneres o castelleres, les ballades de gitanes (amb la 6a ballada popular “Gitanes i Poble”), les sardanes o les exhibicions castelleres (amb les colles de Castellar i Montcada i Reixac).

D’altra banda, també es duran a terme activitats folklòriques entre les que destaquen les cercaviles de les Majorettes i les actuacions d’Amalia de Triana i del Coro Rociero Castellarenc.

Altres activitats

La Festa Major servirà també per celebrar una efemèride: la 20a edició del Ral·li Fotogràfic, un concurs que durant dues dècades ha servit perquè centenars de castellarencs presentessin les seves millors instantànies de la festa amb l’incentiu de ser premiades. A aquest certamen, s’afegeix per segon any consecutiu el concurs d’Instagram.

L’edició d’enguany inclourà a més diverses exposicions i mercats (9), activitats gastronòmiques (4), i actes institucionals (4), com és la recepció institucional a les entitats de Castellar, la celebració de la Diada Nacional de Catalunya o la presentació dels actes de commemoració del 130è aniversari de la primera pedra del temple parroquial de Sant Esteve de Castellar.

La Festa Major es clourà el dia 14 de setembre amb el tradicional Castell de Focs. Enguany, el pressupost que l’Ajuntament ha assignat al principal esdeveniment lúdic de la vila és manté en els 119.000 euros, el mateix import dels darrers quatre anys. Cal recordar que des de l’any 2007 el pressupost de la Festa Major s’havia reduït en un 51%.

La Festa Major en xifres

ACTES

AJUNTAMENT

ENTITATS

PRIVATS

TOTAL

Música i espectacles

8

13

2

23

Activitats esportives

 

28

2

30

Altres propostes

2

8

5

15

Cultura popular i tradicional

4

8

 

12

Exposicions i mercats

1

5

3

9

Activitats infantils

2

4

 

6

Gastronomia

 

 

4

4

Activitats juvenils

1

13

 

14

Actes institucionals

2

1

 

3

TOTAL

20

80

16

116

%

17,24

68,97

13,79

100,00

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40