Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Amb la connexió de l'ATLL s'ha posat en funcionament un dipòsit situat a la zona de Puigverd.
Amb la connexió de l'ATLL s'ha posat en funcionament un dipòsit situat a la zona de Puigverd.

Castellar es connecta a la xarxa d’aigües del Ter-Llobregat

Dijous 8 d'octubre de 2015

La connexió d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) al municipi es va posar en funcionament a finals del mes de setembre. D’aquesta manera, la xarxa de subministrament de Castellar s’abasteix principalment de dues fonts: la dels pous propis del municipi i, des d’ara, la de la xarxa supramunicipal d’ATLL. L’objectiu és garantir l’abastament d’aigua a la vila sense dependre exclusivament dels recursos hídrics propis, molt vulnerables en episodis cíclics de sequera.

Dipòsit de 3.500 metres cúbics a Puigverd

La nova aportació d’aigua ha suposat la posada en marxa d’una estació de bombament, ubicada entre el riu Ripoll i el torrent de Ribatallada, que condueix les aigües d’ATLL fins a un dipòsit de 3.500 metres cúbics situat a la zona de Puigverd.

Aquesta instal·lació abasteix per gravetat principalment la zona industrial del municipi i determinades zones del nucli urbà. Segons dades facilitades per SOREA, el consum mitjà d’aigua d’ATLL al municipi serà de 1.800 metres cúbics al dia. Això permetrà reduir el consum de les captacions pròpies i afavorir la recuperació dels aqüífers de la vila.

L’origen de l’aigua d’ATLL que es consumirà a Castellar és mixt, ja que és barreja dels rius Ter (procedent de la potabilitzadora de Cardedeu) i del Llobregat (que arriba des de la potabilitzadora d'Abrera).

En total, el nucli urbà de Castellar del Vallès compta en l’actualitat  amb tres dipòsits (el de Puigverd, el del camí de Canyelles i el del Sot d’en Goleres) amb una capacitat total de 12.000 metres cúbics d’aigua. La previsió és que en un futur aquestes instal·lacions puguin rebre aigua de les dues captacions, de manera que s’abastirà indistintament tot el nucli urbà.

La connexió de Castellar a l’ATLL, valorada amb un import de 4,8 milions d’euros, ha estat cofinançada en un 30% per l’Agència Catalana de l'Aigua i en un 70% per l’Ajuntament.

 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40