Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Fins al 9 de maig, la bandera europea onejarà a mitja asta a Castellar.
Fins al 9 de maig, la bandera europea onejarà a mitja asta a Castellar.

La bandera de la UE onejarà a mitja asta a Castellar com a protesta per la política europea vers les persones refugiades

Dimecres 16 de març de 2016

La bandera de la Unió Europea (UE) onejarà a mitja asta a Castellar fins al proper dilluns 9 de maig, Dia d’Europa, com a protesta per la política comunitària vers les persones refugiades i com a mostra de condol per les persones que han mort o pateixen situacions inhumanes a les fronteres europees.

Amb aquest gest simbòlic es vol expressar també la disconformitat amb l’acord que la Unió Europea vol tirar endavant amb Turquia i que permet expulsar les persones que arribin a la UE provinents de països en conflicte sense possibilitat que sol·licitin asil. A canvi, els Estats de UE reubicarien un nombre equivalent de persones refugiades sirianes assentades ja a Turquia, i es promourien altres mesures econòmiques i polítiques a favor de l’estat turc.

L’Ajuntament de Castellar ja va aprovar al Ple del 28 de setembre passat una moció consensuada per tots els grups municipals que oferia la vila com a territori d’acollida de les persones refugiades. L’acord també recollia l’adhesió a les línies de treball consensuades per una vuitantena d’ajuntaments, i incloïa, entre d’altres aspectes més, diverses demandes als governs espanyol i de la Generalitat. A més, el Consell de Cooperació va aprovar el mateix mes que l’Ajuntament destinés els 3.000 euros del pressupost d’emergències de 2015 al suport de refugiats en ruta que fugen de conflictes internacionals, a través de projectes de Creu Roja i Farmamundi.

La iniciativa d’arriar la bandera europea s’ha pres després que l’Ajuntament de Badalona fes una crida a tots els consistoris perquè se sumessin a aquesta revindicació en record de les víctimes i per exigir una Europa acollidora, justa i solidària.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40