Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional del procés de pressupostos participatius.
Imatge promocional del procés de pressupostos participatius.

Dotze propostes opten a ser incloses en el pressupost d’inversions de l’Ajuntament d’aquest any

Dimarts 12 d'abril de 2016

Les propostes es presentaran amb detall a l’audiència pública que tindrà lloc dijous 21 d’abril

Un total de dotze propostes opten a ser incloses en el pressupost que l’Ajuntament destinarà a inversions aquest 2016. Es tracta de les sol·licituds que diferents entitats i ciutadania de la vila han presentat durant el període destinat a aquest fi, en el marc del procés “Box Populi” de pressupostos participatius, que va finalitzar l’1 d’abril, i que han obtingut el vistiplau dels serveis tècnics municipals quant a la seva viabilitat.

El proper dijous 21 d’abril, en una audiència pública que tindrà lloc a les 19 hores a la Sala Lluís Valls Areny d’El Mirador, es presentaran els detalls de les dotze propostes acceptades, plantejades amb els títols següents:

  1. Reforma de l’Skate Park (proposada per Xavi Miralles Calveras)
  2. Jocs infantils inclusius per a tots els nens i nenes (proposada per Anna Margalef Martínez)
  3. Reforma de la plaça de Can Font (proposada per l’Associació de veïns de Can Font i Ca n’Avellaneda)
  4. Reforma de la plaça de Francesc Macià (proposada per Colònies i Esplai Xiribec)
  5. Reforma tècnica de la Sala de Petit Format, Ateneu (proposada per l’Esbart Teatral de Castellar del Vallès)
  6. Reforma de les escales dels “Enanitos”, Sant Feliu del Racó (proposada per l’Associació de veïns de Sant Feliu del Racó i El d’El Racó
  7. Renovació dels llums de Nadal (proposada per l’Associació de Comerciants de Castellar)
  8. Millora de jocs i ombra plaça de Cal Calissó (proposada per l’AMPA del CEIP El Sol i La Lluna)
  9. Vehicle d’emergències per a la protecció civil (proposada per l’Agrupació de Defensa Forestal de Castellar del Vallès ­–ADF–)
  10. Adequació d’espai expositiu a l’Espai Tolrà (proposada per Viatges i Més)
  11. Museu d’Història a Castellar del Vallès (proposada per l’Arxiu d’Història de Castellar)
  12. Jocs a les places proposats per infants del Consell d’Infants (proposada pel Consell d’Infants de Castellar del Vallès)

Aquestes propostes preescollides també es detallaran en un suplement que es publicarà amb L’Actual divendres 22 d’abril, a l’apartat “Box Populi” del web municipal i en una exposició que es podrà visitar al Mercat Municipal del 25 d’abril al 21 de maig.

Votacions del 23 d’abril al 21 de maig

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, l’Ajuntament obrirà el període de votació de les propostes presentades, que s’allargarà fins al 21 de maig. Podran votar tots els vilatans majors de 16 anys empadronats abans de l’11 d’abril de 2016 a Castellar del Vallès. Totes aquestes persones podran triar fins a tres propostes de les dotze que s’han presentat, concedint un màxim de 10 punts a cadascuna de les escollides.

El web municipal oferirà la possibilitat de votar per Internet, a través de l’enllaç www.castellarvalles.cat/boxpopulivotacions, que s’activarà el 23 d’abril. Les persones que optin per aquesta via hauran d’accedir a aquest web i introduir-hi els cinc darrers números del DNI/NIE o passaport, la data de naixement i un codi d’identificació personal.

També es podrà votar de forma presencial, a l’estand de la Fira de Sant Jordi que s’instal·larà a la plaça Major (dissabte 23 d’abril, de 10.00 a 14.00 h), al Servei d’Atenció Ciutadana d’El Mirador, del 25 d’abril al 21 de maig, ambdós inclosos (de 8.30 a 20.30 h) o als punts informatius ubicats al Mercat Municipal (dissabtes 30 d’abril i 21 de maig, de 10 a 14 h), la Biblioteca Antoni Tort (dilluns 2 de maig, de 16 a 20 h) i el Casal Catalunya (dimecres 4 de maig, d’11 a 13 h i de 16 a 18 h).

A partir de la setmana vinent, l’Ajuntament enviarà una carta a tots els domicilis de Castellar, on es detallaran les instruccions de votació, es facilitarà el codi d’identificació necessari per votar per Internet i s’adjuntarà una butlleta de votació presencial.

Els resultats de la votació es donaran a conèixer el dilluns 23 de maig. Les propostes que es duran a terme seran aquelles que hagin obtingut més punts, fins a esgotar el pressupost disponible, que és de 150.000 euros. Aquesta xifra que equival a un 15% del total de la inversió finançada amb recursos propis. Segons el reglament dels pressupostos participatius, les propostes presentades no podien superar els 50.000 euros de cost.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40