Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment de la trobada "Cantem", avui a l'Auditori Municipal.
Imatge d'un moment de la trobada "Cantem", avui a l'Auditori Municipal.

Un total de 350 cantaires han pres part avui de la 7a trobada "Cantem" a l’Auditori Municipal Miquel Pont

Dijous 14 d'abril de 2016

Un total de 350 nois i noies de Castellar del Vallès, Sentmenat i Palau-solità i Plegamans han participat avui, 14 d’abril, en la 7a Trobada de Cantaires “Cantem”, que s’ha dut a terme a l’Auditori Municipal Miquel Pont.

La iniciativa, organitzada pel Grup de Treball de Música del Pla de Formació de Zona del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental VIII, ha consistit en la interpretació en dues sessions de la cantata La Clàudia Sol té un Do. Es tracta de la història d’una mestra de música que va descobrint les notes i secrets musicals dels seus alumnes, composada per Antoni Miralpeix i amb lletra de Miquel Desclot.

En total, s’han interpretat dotze temes: “La Clàudia Sol”, “DO”, “Fa”, “Sí Bemoll”, “Silenci”, “La”, “Re”, “Mi”, “Sol”, “Les figures”, “El ball de Sant Ferriol” i “La paraula i les notes”. La narració de la cantata ha anat a càrrec la Cia. El Confit, amb Rosa Fité i Miquel Comtel, i la música l’han posada Pere Sabaté (piano) i Jordi Herreros (bateria).

Aquesta proposta ha comptat amb la participació d’alumnes del cicle mitjà de primària de les escoles castellarenques Bonavista, Emili Carles-Tolrà, Joan Blanquer, Mestre Pla, Sant Esteve i El Sol i la Lluna, i les escoles Can Periquet de Palau-Solità i Plegamans i Can Sorts de Sentmenat. Totes elles han treballat, amb aquesta activitat, l’aprenentatge d’aspectes estrictament musicals com el ritme, l’oïda o l’educació de la veu, i també l’aprenentatge d’actituds necessàries per a la convivència, com aprendre a escoltar, a treballar en grup o a respectar-se els uns als altres.

Els pares i mares dels cantaires, i d’altres familiars, han omplert l’Auditori en cadascuna de les dues sessions, que el grup de treball de mestres de música han volgut dedicar a les persones refugiades que fugen de la guerra o de la misèria.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40