Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Assistents a la Junta Local de Seguretat de Castellar del Vallès, que va tenir lloc el dijous 21 d'abril
Assistents a la Junta Local de Seguretat de Castellar del Vallès, que va tenir lloc el dijous 21 d'abril

Els fets delictius a Castellar disminueixen un 11,3% en el darrer any

Divendres 22 d'abril de 2016

Castellar del Vallès va reduir l’any 2015 un 11,3% el nombre de fets delictius coneguts pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de la vila. Aquest índex, que es va donar a conèixer en el marc de la Junta Local de Seguretat que va tenir lloc ahir dijous, 22 d’abril, confirma la tendència dels darrers cinc anys, en què s’ha produït un descens continuat del nombre de delictes al municipi.

Segons ha explicat el regidor Pepe Leiva, “des del cos dels Mossos d’Esquadra s’ha observat que aquesta reducció continuada de l’activitat delinqüencial a Castellar ve motivada per una coordinació excel·lent amb el cos de la Policia Local”.

La reunió de la Junta Local de Seguretat va servir per fer el balanç dels serveis efectuats per la Policia Local durant l’any 2015. En aquest sentit, Leiva ha destacat “el volum de feina que assumeix el cos local, que l’any passat va dur a terme un total de 10.564 actuacions”.

Les funcions de trànsit (37%) i les assistencials (33%), les que generen més activitat

D’aquest nombre, Leiva ha remarcat que la Policia Local ha dut a terme 2.845 ajudes a veïns (un 27% del total d’actuacions). De fet, la funció assistencial de la Policia Local representa prop d’una tercera part de la seva activitat total (concretament el 32,78%).

Amb tot, les tasques de policia de trànsit, però, són les que s’enduen un major percentatge d’actuació: gairebé un 37%. En aquest àmbit, el regidor ha destacat “els prop de 2.000 serveis de protecció escolar que es duen a terme a les proximitats dels centres educatius en els horaris d’entrada i sortida de l’alumnat”.

També dins l’àmbit de trànsit, la Policia Local va dur a terme un total de 1.886 proves d’alcoholèmia. Segons ha explicat Leiva, “el nombre de positius només va ser 64, el que suposa un percentatge del 3,4%”. La major part de positius, 58, van comportar sancions de tipus administratiu, mentre que n’hi va haver 6 que van comportar sancions penals (5 superaven els 0,60 mg/l i 1 correspon a una negativa a efectuar el control).

Seguretat ciutadana i Policia Administrativa sumen pràcticament l’altra tercera part de les actuacions

L’àmbit de la seguretat ciutadana va suposar pràcticament un 17% del total d’actuacions de la Policia Local. En aquest apartat, el regidor ha destacat que la Policia Local va tramitar un total de 702 diligències. Com a dada negativa, Leiva ha explicat que “s’han doblat el nombre de bretolades, passant de 37 a 74 en un sol any”.

Finalment, en l’àmbit de la Policia administrativa, que suposa una mica més del 13% de les actuacions del cos local, destaca que els agents van notificar l’any 2015 un total de 113 deficiències observades a la via pública.

La sessió de la Junta Local de Seguretat va comptar amb l’assistència del 1r tinent d’alcalde, Joan Creus, el regidor de Seguretat Ciutadana, José Leiva, el cap de l'Àrea Bàsica Policial de Sabadell dels Mossos d'Esquadra, Josep Guillot, el cap de la Policia Local de Castellar, Joan Alonso, a més de diversos comandaments dels cossos de Mossos d’Esquadra, Policia Local, el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil, els Bombers Voluntaris, Agents Rurals, i del secretari de la Corporació.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40