Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L'alcalde, Ignasi Giménez, i diversos regidors i regidores del Consistori, amb els representants del Consell d'Infants del curs 2015-2016.
L'alcalde, Ignasi Giménez, i diversos regidors i regidores del Consistori, amb els representants del Consell d'Infants del curs 2015-2016.

El Consell d’Infants fa balanç de les activitats dutes a terme durant el curs 2015-2016

Divendres 3 de juny de 2016

El Consell d’Infants de Castellar del Vallès, format per 26 alumnes de 5è i 6è de  tots els centres d’educació primària de la vila, va fer balanç ahir dijous, 2 de juny, a la Sala de Plens de Ca l’Alberola, del curs 2015-2016.

Els nens i nenes van fer lectura d’un document que relacionava el recull d’activitats que aquest òrgan de participació ha dut a terme en els darrers mesos. Entre d’altres, destaca la participació en els processos de participació de la reforma de la plaça d’El Mirador i dels pressupostos participatius.

Pel que fa a aquest segon procés, els nois i noies van demanar que en properes edicions s’ampliï l’edat de votació (que es va fixar en els 16 anys), ja que els infants són usuaris de moltes de les propostes realitzades. Cal recordar que la proposta presentada pel Consell d’Infants al procés de pressupostos participatius 2016, que consistia en la instal·lació de jocs infantils, va quedar en quarta posició. Tanmateix, l’alcalde, Ignasi Giménez, va anunciar que s’està estudiant la possibilitat d’incloure alguns dels jocs proposats pel Consell a les propostes guanyadores d’instal·lació de jocs inclusius a les places i a la reforma de la plaça del Calissó.

Els representants del Consell també van explicar altres activitats dutes a termes durant el curs escolar. Entre aquestes, destaquen una trobada especial, organitzada per Urbanins, on, a partir d’un joc de construcció de diferents ciutats, van aprendre diversos aspectes vinculats a l’urbanisme.

Durant aquest curs, el Consell d’Infants també es va trobar amb el regidor de Manteniment i de Seguretat Ciutadana i el cap de la Policia Local, que van donar resposta a diverses propostes i suggeriments. D’altra banda, van reunir-se amb els representants de Vilabarrakes, que els van demanar col·laboració per recollir propostes per tal d’organitzar un Vilabarrakes de dia a la propera Festa Major.

El Consell també ha continuat participant de les trobades i activitats del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya. En l’àmbit de la comunicació, ha participat del magazine de Ràdio Castellar després de cada trobada i ha actualitzat regularment un bloc a la xarxa (http://conselldinfants.castellarvalles.cat).

La sessió d’ahir també va servir per presentar altres activitats que es duran a terme aquest mes de juny: d’una banda, la Festa del Dia Mundial del Medi Ambient, que tindrà lloc el proper dilluns 6 de juny a la plaça Major. De l’altra, les jornades esportives que es faran els dies 9 i 10 de juny en col·laboració amb l’equip de treball de mestres d’educació física del Servei de Recursos Educatius. En aquesta darrera activitat participaran més de 600 alumnes de 5è i 6è de totes les escoles de Castellar i del centre Josep Gras de Sant Llorenç Savall.

Finalment, els representants del Consell van estar parlant amb l’alcalde, Ignasi Giménez, de diverses propostes i suggeriments que havien quedat pendents al voltant de les places, la mobilitat, el manteniment de l’espai públic o les caques de gos, entre d’altres.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40