Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge del Ple ordinari de juliol.
Imatge del Ple ordinari de juliol.

Acords del Ple Ordinari del 19 de juliol de 2016

Dijous 21 de juliol de 2016

Actes pendents d'aprovar

El consistori va aprovar per unanimitat l’acta del Ple corresponent a la sessió ordinària del 28 de juny de 2016.

Concessió de la medalla de la Vila als comerços lligats a una mateixa família que han prestat serveis durant més de 50 anys

El consistori va aprovar per unanimitat atorgar la Medalla de la Vila als titulars dels establiments comercials i de serveis amb una trajectòria familiar de més de 50 anys de dedicació i atenció al públic. Aquest reconeixement, que ja es va atorgar l’any 1994 a 30 comerços de la vila, es farà enguany a 14 establiments que en els darrers 22 anys han assolit mig segle de vida lligats a la mateixa família.

La relació de guardonats és la següent: Papereria, llibreria i impremta Vallès, Prat-Torras, Pastisseria Muntada, Frutos,  Xurreria del Poble – Pedro Palomero, Queviures Mañosa, Farmàcia Casanovas, Mobles Albert, Motos Altimira, Luque Sabater, Fruiteria Vila Borrull, Fleca Miserachs, Materials Amigó i Luque Pujol – Big Mat – Transports Pujol.

D’aquesta manera, el Ple va ratificar l’acord de la Comissió d’Honors i Distincions, que ha volgut atorgar aquesta distinció honorífica a aquests comerços atès que han contribuït a donar un caràcter propi al municipi.

Ratificació de l’acord d'autorització de la cessió de la concessió demanial del servei de bar de la plaça del Calissó i de l’Espai Tolrà

El consistori també va aprovar per unanimitat ratificar els acords de Junta de Govern Local i un decret d’alcaldia relatius a l’autorització de la cessió de la concessió demanial del bar-restaurant de la plaça del Calissó i del bar de l’Espai Tolrà a favor del senyor Sergi Llobet Doroteo. La nova concessió tindrà una vigència d’11 anys a comptar des de la signatura del document de formalització de la cessió.

Acords de delegació de les competències del sanejament en alta de l'Ajuntament en favor del Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs i aprovació del corresponent conveni

Un altre acord adoptat pel Ple va ser la delegació al Consorci Besòs Tordera de les competències en matèria de col·lectors, bombaments i estacions depuradores que corresponen al servei de sanejament en alta del municipi.

D’aquesta manera, es formalitzarà un conveni que entrarà en vigor l’1 d’octubre i en virtut del qual el Consorci Besòs Tordera serà l’administració competent de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Castellar del Vallès, de tres estacions de bombament i de 8,3 km de col·lectors en alta.

L’acord va comptar amb els 17 vots favorables dels regidors de Som de Castellar-PSC, ERC i CDC i 4 abstencions dels regidors de Decidim Castellar.

Moció del grup municipal Som de Castellar – PSC i ERC per exigir un salari mínim de referència als municipis del Vallès Occidental

El consistori va aprovar per unanimitat una moció conjunta presentada pels grups municipals de Som de Castellar – PSC i ERC que proposa la participació activa en la creació d’un espai territorial de diàleg i debat entorn el Salari Mínim de Referència.

L’acord insta la Generalitat a continuar treballant per consensuar un salari mínim català en el marc del Consell de Relacions Laborals de Catalunya i per ampliar fins als 1.000 euros el sou mínim dels programes de col·locació de persones desocupades.

El text de la moció també insta les diferents administracions municipals i supramunicipals a promoure l’ús de clàusules socials i l’aplicació del salari mínim de referència a la contractació pública.

A més, també inclou l’adhesió de l’Ajuntament a la iniciativa ciutadana per un salari digne denominada “Anem a mil”.

Moció del grup municipal d'ERC per incorporar Castellar a l’AMI

El consistori va desestimar l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), d’acord amb una moció presentada pel grup municipal d’ERC. El text va comptar amb els vots en contra dels 11 regidors del grup municipal de Som de Castellar – PSC i els vots favorables dels regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC.

Moció del grup municipal d’ERC de neteja de les escoles

El consistori també va desestimar una moció relativa a la neteja de les escoles presentada pel grup municipal d’ERC. La moció va comptar amb els 4 vots favorables del grup proposant, les 6 abstencions dels regidors de Decidim Castellar i CDC i els 11 vots en contra dels regidors de Som de Castellar-PSC.

Moció dels grups municipals d'ERC i Decidim Castellar de suport al manifest del riu Ripoll

Un altre text que no va prosperar va ser una moció presentada pels grups municipals d’ERC i Decidim de Castellar de suport a un manifest del riu Ripoll presentat per diferents associacions de veïns i empreses. Hi van votar en contra els 11 regidors de Som de Castellar – PSC mentre que els 10 regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC van votar-hi a favor. Aquest punt va comptar amb la intervenció d’una ciutadana, Rosa Martín, en representació de les entitats signants del manifest.

Moció del grups municipal de Som de Castellar-PSC, ERC, Decidim Castellar i CDC  en defensa del dret a l'habitatge i de mesures per afrontar la pobresa energètica

El Ple va aprovar per unanimitat una moció presentada per tots els grups municipals a proposta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Castellar. Entre d’altres, el text proposa la realització, abans del proper mes d’octubre, d’un cens per detectar tots els habitatges que no estan complint amb la funció social per tal de mobilitzar-los cap a habitatge social.

També s’inclou el desplegament de tot allò que sigui competència municipal de la part de la Llei 24/2015 que no hagi estat suspès pel Tribunal Constitucional, especialment allò que es refereix als protocols a formalitzar amb les companyies de subministraments per evitar la pobresa energètica.

Altres punts inclosos en la moció és el desplegament d’una campanya que informi a la ciutadania dels seus drets en matèria d’habitatge i pobresa energètica, així com les vies per assegurar-los i la possibilitat de denúncia en cas de vulneració.

A més, s’insta al Govern de la Generalitat a signar de manera immediata els acords o convenis amb les companyies de subministrament d’aigua potable, gas i electricitat per tal que, tal com especifica la Llei 24/2015, es garanteixi la concessió d’ajuts a fons perdut a les persones en situació de risc d’exclusió residencial o s’apliquin descomptes molt notables en el cost dels consums mínims.

La resolució va ser llegida per la membre de la PAH Castellar Noèlia Rosales.

Renúncia al càrrec de regidor Joan Moyà Köhler

Finalment, el consistori va prendre coneixement de la renúncia al càrrec de regidor de l’edil del grup municipal de Decidim Castellar, Joan Moyà Köhler. 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40