Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La nova furgoneta elèctrica de l'Ajuntament.
La nova furgoneta elèctrica de l'Ajuntament.

L’Ajuntament incorpora a la seva flota de vehicles una furgoneta elèctrica per fomentar la mobilitat sostenible a l'administració

Dimecres 21 de setembre de 2016

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha adquirit aquest estiu una furgoneta Renault Kangoo ZE Maxi 5 places elèctrica que s’ha incorporat a la flota de vehicles i que està a disposició dels tècnics i de la brigada municipals.

El vehicle, que és 100% elèctric i per tant, no emet CO2, es carregarà en un punt habilitat a la nau de què disposa la brigada al polígon industrial del Pla de la Bruguera. En 100 km, consumeix 22 kwh i gasta menys de tres euros en electricitat. La seva autonomia, amb la bateria totalment carregada, és també de 100 km. Des de la Regidoria de Manteniment han informat que la previsió és que es facin uns 11.000 km/any, de manera que es preveu gastar uns 300 €/any en factura elèctrica. Així, s’estalviarà benzina, oli, emissions contaminants i contaminació acústica.

Per a la compra del cotxe, que ha tingut un cost d’adquisició de 21.650 euros, el consistori ha estat beneficiari d’una subvenció de 8.750 euros del Pla d’Impuls a la Mobilitat de Vehicles d’Energies Alternatives (MOVEA), del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

La incorporació de la nova furgoneta forma part de les mesures contemplades en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES), que respon a la finalitat d’assolir l’anomenat “ triple 20”, és  a dir, la reducció de més del 20% de les emissions de CO2 fins a l’any 2020, incrementant en un 20% l’eficiència energètica i aconseguint que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables.

Amb aquest mateix objectiu de fomentar la mobilitat sostenible als serveis locals, la Diputació de Barcelona cedirà en les properes setmanes dues bicis elèctriques a l’Ajuntament de Castellar.

Quatre vehicles elèctrics a Castellar

Segons dades de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, Castellar compta en l’actualitat amb un total de quatre vehicles 100% elèctrics. El consistori té previst instal·lar en els propers mesos un punt de càrrega públic a la zona centre de la vila. La ubicació concreta d’aquest punt encara no s’ha decidit.

Un parc de 16.834 vehicles

Castellar del Vallès compta amb un total de 16.834 vehicles, segons dades del padró fiscal d’aquest 2016 facilitades per l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. Pel que fa a la tipologia, 11.925 són turismes, el que equival a una ràtio d’un cotxe per cada dos habitants. La resta de vehicles es distribueixen en 2.485 motocicletes i ciclomotors, 1.897 camions, 280 remolcs, 239 tractors, i 8 autocars.  

El parc de vehicles de Castellar s’ha incrementat pràcticament un 2% respecte l’any 2015. Concretament hi ha 272 turismes i 74 ciclomotors i motocicletes,  mentre que hi ha 15 camions i 5 remolcs menys, el mateix nombre de tractors i autocars.

Respecte l’any 2008, el parc de vehicles ha augmentat en un 5,25%, és a dir, en 841 unitats.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40