Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment de la sessió plenària del 25 d'octubre de 2016.
Imatge d'un moment de la sessió plenària del 25 d'octubre de 2016.

Acords del Ple ordinari del 25 d'octubre de 2016

Dimecres 26 d'octubre de 2016

La sessió ordinària del mes d'octubre va començar amb una declaració llegida per l'alcalde Ignasi Giménez en nom de tots els grups municipals de rebuig al recurs contra la modificació del Reglament Orgànic Municipal presentat per la Delegació del Govern espanyol a Catalunya (veure nota de premsa adjunta clicant aquí).

Aprovació provisional de la modificació d'Ordenances fiscals per al 2017

El consistori va aprovar provisionalment la modificació de les ordenances fiscals per a l'any 2017. La proposta aprovada preveu la congelació dels impostos, taxes i preus públics, llevat de la taxa de recollida de residus domèstics, que s'apuja un 3%. Aquest increment ve motivat per l'augment en el 66% del cost de dipòsit de residus a l’abocador.

L'Ajuntament manté per a l'any que ve un catàleg d'ajuts i bonificacions fiscals.

Votació: 11 vots a favor (Som de Castellar – PSC), 4 abstencions (ERC) i 6 vots en contra (Decidim Castellar i CDC).

Aprovació inicial del Pressupost general i la plantilla per a 2017

El consistori va aprovar inicialment el pressupost general de l'Ajuntament per a l’exercici de 2017, que ascendirà a 23.326.000 euros, fet que suposa una reducció de l'1,83 respecte l'any anterior. Així mateix, també es va aprovar la plantilla del personal al servei de l'Ajuntament.

Els comptes municipals aprovats ahir inclouen un acord entre els grups municipals del PSC – Som de Castellar i ERC amb un total de 30 actuacions en els àmbits de transparència, economia, cultura, educació, medi natural, comerç i indústria.

Més informació sobre la proposta aprovada de pressupost a www.castellarvalles.cat/audienciapublica.

Votació: 11 vots a favor (Som de Castellar – PSC), 4 abstencions (ERC) i 6 vots en contra (Decidim Castellar i CDC).

Modificació de la relació de llocs de treball de l'Ajuntament

El consistori va aprovar la modificació 3/2016 de la relació de llocs de treball del personal de l’ajuntament, que preveu per a l'any 2017 l'amortització d'una plaça de conserge d'equipaments. Aquesta mesura està inclosa en el Pla d'Ajust econòmic i financer de l’Ajuntament per al període 2012-2022. D’altra banda, també es va aprovar la refosa de la relació de llocs de treball del personal funcionari, laboral i eventual, que recull les modificacions produïdes al llarg de l’any 2016.

Votacions: 17 vots a favor (Som de Castellar – PSC, ERC i CDC) i 4 abstencions (Decidim Castellar).

Aprovació inicial de la modificació de l'ordenança reguladora de les subvencions per a la creació d'empreses

El consistori va acordar  la modificació dels apartats de l’ordenança reguladora de les bases per a la concessió de subvencions per a la creació d’empreses. L'acord preveu l'ampliació per a l'any 2017 d’aquests ajuts, que inclouen les següents novetats: es podran finançar les quotes del règim especial de treballadors autònoms (RETA) de la Seguretat Social, s’incrementen les despeses subvencionables i augmenta la dotació pressupostària de 40.000 a 65.000 euros, així com la subvenció individual, que passarà de 1.500 a 3.500 euros.

La modificació d’aquesta ordenança es va treballar en el marc de la comissió de seguiment de subvencions de la Mesa d’Ocupació.

Votació: 11 vots a favor (Som de Castellar – PSC), 6 abstencions (Decidim Castellar i CDC) i 4 vots en contra (ERC).

Aprovació inicial del reglament regulador del procés de pressupostos participatius

El consistori va aprovar inicialment la modificació del reglament regulador de pressupostos participatius amb vistes al procés que s’ha de dur a terme per a l'any 2017 i que estaran dotats amb 150.000 euros. Els principals canvis consisteixen en la creació de dues categories de propostes: una per a projectes d'inversió amb un import màxim de 50.000 euros, a la qual es destinaran dues terceres parts del total del pressupost, i una altra per a projectes d'inversió amb un import màxim de 10.000 euros, a la qual es destinarà la tercera part restant.

Respecte l'edició de l'any 2016, els pressupostos participatius també ampliaran l'edat dels electors. Així, podran prendre-hi part totes les persones majors d'11 anys empadronades a Castellar del Vallès, i aquelles persones que compleixin els 11 anys en el transcurs del mateix any de la votació.

A més, també se simplificarà el procés de votació, que permetrà a la ciutadania decidir sobre un màxim de tres propostes per a cada categoria. Aquestes es puntuaran segons ordre de prioritat, tenint en compte que 3 punts és la puntuació màxima i 1 punt la puntuació mínima.

Votació: 11 vots a favor (Som de Castellar – PSC), 8 abstencions (ERC i Decidim Castellar) i 2 vots en contra (CDC).

Moció d'ERC de suport al referèndum i al procés constituent

El consistori va aprovar una moció presentada pel grup municipal d'ERC de suport de l'Ajuntament a la celebració d’un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya, com a molt tard el setembre de 2017 i amb una pregunta clara i de resposta binària.

L'acord incloïa l'assumpció de l’encàrrec del Parlament de Catalunya d’impulsar els debats constituents des de l’àmbit local al nostre municipi promovent la participació de la societat civil i facilitar els recursos i espais propis necessaris pel correcte desenvolupament del debat ciutadà.

Votació: 10 a favors (ERC, Decidim Castellar, CDC) i 11 abstencions (Som de Castellar – PSC)

Moció d'ERC de dur a terme el mural Alfons Gubern

El consistori va aprovar una moció presentada pel grup municipal d'ERC per a l’execució dels treballs d'instal·lació al municipi d’un mural de la ceramista Teresa Mas relatiu a un quadre del pintor castellarenc Alfons Gubern. L'obra, guanyadora d’un concurs celebrat fa uns anys, s’instal·larà al Pla de la Bruguera, aquest 2016, coincidint amb el centenari del naixement de Gubern.

Votació: unanimitat

Moció d'ERC de suport a la presidenta del Parlament de Catalunya

El consistori va aprovar una moció presentada pel grup municipal d’ERC de  suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Cal recordar que recentment el govern de Madrid, a través de l’escrit de l’advocat de l’Estat, ha instat al Tribunal Constitucional a obrir via penal contra Forcadell.

Votació: unanimitat

Moció d'ERC sobre el reconeixement i rutes de la pedra seca

El consistori va aprovar una moció presentada pel grup municipal d'ERC amb l’objectiu de vetllar perquè les institucions considerin les exigències de conservació, protecció i valorització dels paisatges de la pedra en sec. L'acord  incorpora, entre altres aspectes, diverses mesures per tal de millorar el coneixement, l’estudi, la difusió i la protecció integrada del patrimoni de la pedra en sec, i el foment de l'educació de la població en l’àmbit del patrimoni cultural i en particular el de la pedra en sec.

A més, també s’especifica el suport al grup de Recerca de la Pedra Seca, secció del Centre Excursionista de Castellar, i s’inclou la promoció, foment i activació de rutes i recorreguts que incloguin les construccions existents, recuperades i reformades per aquest col·lectiu.

Votació : unanimitat

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40