Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La freqüència de pas augmentarà, de dilluns a divendres, coincidint amb la posada en marxa de la nova estació de Sabadell Nord dels Ferrocarrils de la Generalitat
La freqüència de pas augmentarà, de dilluns a divendres, coincidint amb la posada en marxa de la nova estació de Sabadell Nord dels Ferrocarrils de la Generalitat.

La línia C1 d’autobús connectarà Castellar amb Sabadell cada 12 minuts a partir del 20 de juliol

Dimarts 4 de juliol de 2017

La freqüència de pas augmentarà, de dilluns a divendres, coincidint amb la posada en marxa de la nova estació de Sabadell Nord dels Ferrocarrils de la Generalitat

La línia d’autobús C1, que connecta Castellar del Vallès amb Sabadell, augmentarà la seva freqüència de pas a partir del proper dijous 20 de juliol i connectarà els dos municipis cada 12 minuts. Així, a partir d’aquesta data, aquesta línia farà 5 expedicions cada hora de dilluns a divendres (excepte el mes d’agost), en lloc de les 4 expedicions que feia fins ara.

A més, el mateix 20 de juliol es faran efectius també més viatges a les hores finals del dia. D’aquesta manera, mentre que fins ara les dues últimes expedicions distaven 50 minuts l’una de l’altra, l’espera es reduirà a 30 minuts.

Aquestes són unes millores en el servei que engegaran coincidint amb la posada en funcionament de l’intercanviador de Sabadell Nord a la plaça d’Espanya, que acollirà a partir d’ara les estacions de RENFE i dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Reivindicacions en el servei dels caps de setmana i nocturn

Precisament, l’ampliació de les expedicions de la línia d’autobús que fa el trajecte entre aquests dos municipis ha estat una de les peticions que l’Ajuntament de Castellar ha traslladat en diverses ocasions a la Generalitat de Catalunya, que és l’administració que gestiona aquesta línia interurbana d’autobusos, però no és l’única. Tal com s’especificava en una carta que el consistori va fer arribar a principis del mes de juny als Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, “el servei d’autobusos té altres desajustos”.

En aquest sentit, l’Ajuntament reclama a la missiva una millora en el servei d’autobús els caps de setmana i festius, ja que el primer viatge surt de Castellar a les 8 h i la darrera expedició del servei nocturn N65 ho fa a les 5.09 h, de manera que “pràcticament tenim 3 hores sense servei a primera hora del dia”. El que se sol·licita a la carta és que, “com a mínim, es pugui garantir el servei cada hora amb Sabadell”.

Altres peticions

D’altra banda, la carta també posa damunt la taula altres consideracions al voltant del transport públic a Castellar. Així, pel que fa a la línia C4, que uneix Castellar amb Sant Feliu del Racó i les urbanitzacions del nord del municipi, es proposa que es pugui disposar d’un segon vehicle que permeti que la freqüència de pas de l’autobús sigui de 30 minuts i no d’una hora com actualment. També es reclama que es faciliti la millora de les parades a les urbanitzacions Aire-Sol A-B i C, de manera que siguin més segures i que els vehicles puguin recollir els usuaris en els dos sentits.

A més, a la missiva es fa esment de la importància de crear un servei de park&ride que pugui ser utilitzat  gratuïtament pels usuaris de l’intercanviador de la plaça d’Espanya de Sabadell, es posa de manifest que el sistema tarifari penalitza els usuaris castellarencs, se sol·licita la instal·lació de pantalles informatives a les parades d’autobús que permetin conèixer el temps d’espera restant al pas dels vehicles i, finalment, es demana que es consideri la creació de serveis directes a la UAB i a Terrassa i que es potenciï la línia directa a Barcelona.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40