Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L’objectiu de la mesura és prevenir robatoris, furts i bretolades a l’entorn d’aquestes zones.
L’objectiu de la mesura és prevenir robatoris, furts i bretolades a l’entorn d’aquestes zones.

L’Ajuntament instal·larà càmeres de videovigilància a l’entorn d’El Mirador, el Palau Tolrà i Cal Botafoc

Dijous 13 de juliol de 2017

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha rebut l’autorització de la Generalitat per instal·lar càmeres de videovigilància a l’espai públic més proper als edificis d’El Mirador, el Casal de Gent Gran de la plaça Major, el Palau Tolrà i Cal Botafoc. La Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya ha resolt favorablement la petició del consistori realitzada amb l’objectiu de prevenir robatoris, furts i bretolades a l’entorn d’aquestes zones.

En total es col·locaran 11 càmeres que permetran enregistrar l’espai exterior d’El Mirador i del Casal d’Avis de la  plaça Major, 6 càmeres que faran la mateixa funció a l’entorn de l’edifici del Palau Tolrà i 1 càmera que s’instal·larà a l’edifici de Cal Botafoc, seu de la Policia Local. Tots els aparells possibilitaran la gravació en alta definició d’imatges que estaran a l’abast del personal designat per la Regidoria de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme.

Segons assenyala el regidor de l’àmbit, Aleix Canalís, “la iniciativa s’ha dut a terme després que en els darrers mesos l’Ajuntament hagi constatat que aquests són punts sensibles i vulnerables a protegir”. Canalís afegeix que “l’any 2016 la despesa en la reparació d’actes de vandalisme a la via pública va sumar més de 30.000 euros, que van obligar a dur a terme més d’una vuitantena d’actuacions per arranjar desperfectes produïts per conductes incíviques”. El regidor explica també que “els entorns escollits per a l’enregistrament, com la plaça d’El Mirador o els jardins del Palau Tolrà també han estat escenari de furts i robatoris puntuals”.

Les càmeres, que es posaran en marxa durant la segona quinzena de juliol, funcionaran 24 hores al dia i tots els dies de l’any i no enregistraran el so.

D’altra banda, l’Ajuntament iniciarà en breu el tràmit per tal que la Generalitat autoritzi la instal·lació de càmeres de videovigilància a les entrades de les urbanitzacions, amb l’objectiu de prevenir conductes delictives en aquests sectors de la població.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40