Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Foto de família d'una representació de l'entitat acompanyada dels membres del consistori.
Foto de família d'una representació de l'entitat acompanyada dels membres del consistori.

L'Ajuntament lliura la Medalla de la Vila a Colònies i Esplai Xiribec l'any del 50è aniversari de l'entitat

Divendres 8 de setembre de 2017

L’acte, emmarcat dins la recepció de les entitats d’aquest 2017, va comptar amb l’actuació de Rah-mon Roma

Més de 200 persones van assistir ahir al vespre a la recepció institucional a les entitats del municipi, un acte de reconeixement a la tasca que les associacions duen a terme de forma desinteressada a la vila i que va donar el tret de sortida a la Festa Major 2017.

L’element central de l’acte va ser el lliurament de la Medalla de la Vila a Colònies i Esplai Xiribec, una associació que enguany celebra el seu 50è aniversari. L’acte va començar amb la projecció d’un vídeo commemoratiu amb imatges històriques i actuals de l’entitat, acompanyat per la música en directe del cantant i animador infantil Rah-mon Roma.

En representació de l’entitat, el seu responsable educatiu, Gener Martí, va adreçar als assistents unes paraules que van començar amb un reconeixement als primers impulsors de l’associació, Mossèn Lluís Ferrer, Ramon Casamada, Joan Pinyot i Joan Llop.

Martí va emfasitzar la contribució de Colònies i Esplai Xiribec “a fer teixit associatiu a la nostra vila”, i va explicar que “a l’esplai eduquem persones, centrem la nostra tensió en les necessitats educatives dels infants per contribuir al seu creixement integral, tal com afirma la Declaració Universal dels Drets de l'Infant”. També va tenir paraules per als “monitors, famílies, infants i joves, i un gran nombre de castellarencs que ens heu fet confiança i que gràcies a la vostra participació heu fet possible que Colònies i Esplai Xiribec hagi arribat als 50 anys”. En aquest sentit, va comentar que la Medalla de la Vila “és en nom de tots, cadascú en tenim una petita engruna”.

En el seu torn de paraula, l’alcalde, Ignasi Giménez, va comentar que el lliurament de la Medalla de la Vila a Colònies i Esplai Xiribec “és un reconeixement merescut pel treball voluntari perquè els nens i nenes de Castellar tinguessin un espai de referència i convivència”. Giménez va voler fer un agraïment generalitat a infants, monitors, i famílies, “tothom qui d’alguna manera heu format part de l’entitat”, una associació que, durant aquests 50 anys, “ha estat una escola de vida, una escola de valors per a moltes generacions de castellarencs i castellarenques, milers de nois i noies que han crescut dins l’entitat”.

L’alcalde també va subratllar que “els esplais són bons llocs per jugar, per participar d’activitats, per riure, per passar-ho bé, i alhora són espais d’educació, de transformació de l’entorn des de l’acció, el compromís i la responsabilitat”. En aquest sentit, va tenir un record per a Carles Capdevila, tot llegint un fragment de l’article “Entusiasme sospitós” que el periodista va escriure l’any 2007 i on reivindicava el paper dels monitors en la formació dels infants.

Durant l’acte, també es van llegir dos escrits de felicitació i reconeixement a l’entitat, un del Bisbe de Terrassa, José Ángel Saiz Meneses, i un altre del president del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans, Xavier Nus.

Finalment, el lliurament de la Medalla de la Vila a Colònies i Esplai Xiribec es va tancar amb l’actuació de Rah-mon Roma.

Cal recordar que el Ple municipal va aprovar per unanimitat el 25 d’abril passat, a proposta de la Comissió d’Honors i distincions, l’atorgament de la màxima distinció del municipi a aquesta entitat per la seva constant dedicació a l’àmbit del lleure i l’educació d’infants i joves.

 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40