Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

En especial, s’alerta de la necessitat de tenir les llars de foc en bon estat, i de fer-ne un manteniment correcte.
En especial, s’alerta de la necessitat de tenir les llars de foc en bon estat, i de fer-ne un manteniment correcte.

L’Ajuntament recomana fer un manteniment correcte de les xemeneies per evitar accidents

Dimecres 15 de novembre de 2017

L’Ajuntament de Castellar recomana tenir molt en compte els consells de seguretat en l’ús de les xemeneies en què els Bombers de la Generalitat incideixen cada any quan arriben els mesos de més fred, amb l’objectiu d’evitar qualsevol tipus d’accident.

En especial, s’alerta de la necessitat de tenir les llars de foc en bon estat, i de fer-ne un manteniment correcte, com a accions preventives a l’hora de minimitzar el risc d’incendis declarats com a conseqüència de l’acumulació de brutícia o sutge.

En aquest sentit, cal tenir en compte les recomanacions següents:

La neteja

Hem de poder comprovar, netejar, escurar els conductes i recuperar-ne el sutge, que podria acabar cremant o danyant els conductes, seguint les instruccions del fabricant. Almenys, cal fer-ho un cop per temporada en cas d'ús habitual de la llar de foc. Calen estris i raspalls adequats i no s'han d’utilitzar productes químics de neteja que no siguin recomanats pel fabricant.

La xemeneia, que no perdi fum

La xemeneia no ha de tenir cap forat. El fum és tòxic i, a més, pel forat es pot acabar calant foc sobre materials combustibles que hi hagi prop del conducte.

La llar sense encendre durant molt de temps

Si fa diverses temporades que no hem encès la llar de foc, l'haurem de fer revisar per personal especialitzat i determinar que no hi ha obstruccions ni fuita de fum al conducte.

La protecció contra incendis

Si volem augmentar la nostra seguretat, podem instal·lar un detector d'incendis i de monòxid de carboni, i disposar d'un extintor portàtil per al cas d'incendi. Cal saber com fer ús de l’extintor en aquest cas.

Podeu consultar altres consells relatius a la construcció i al funcionament de les xemeneies clicant aquí: http://www.castellarvalles.cat/10934/descriptiu/1717/.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40