Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La Sala d'Actes d'El Mirador es va omplir de públic durant la 1a Jornada de Salut Comunitària de Castellar.
La Sala d'Actes d'El Mirador es va omplir de públic durant la 1a Jornada de Salut Comunitària de Castellar.

El projecte de prescripció social centra la 1a Jornada de Salut Comunitària de Castellar del Vallès

Dimecres 18 d'abril de 2018

Castellar del Vallès va acollir el passat 11 d'abril la primera Jornada comunitària del municipi, organitzada per l’Ajuntament i l’Equip d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut, que es va centrar en la prescripció social. Aquest és un projecte de salut que compta amb una trentena d’activitats lúdiques i culturals que els professionals sociosanitaris recepten per promoure hàbits saludables, prevenir malalties i millorar les condicions de vida de la ciutadania.

El regidor de Salut, Serveis Socials i Habitatge, Joan Creus, va obrir la jornada agraint la feina de tots els agents que participen del projecte. “Volem posar en valor tota la feina que heu fet, el que suposa per als pacients un enfocament menys medicalitzat i més orientat a l’aprofitament dels recursos de la xarxa comunitària”. Creus va remarcar la previsió de creixement d’aquest projecte, “al qual ja s’han incorporat nous participants, com ara les farmàcies del municipi”.

La directora del Centre d’Atenció Primària, Isabel Martínez, va ser l’encarregada de presentar el projecte de prescripció social, del qual va dir que “afavoreix la participació en activitats de la comunitat, redueix l’aïllament social i millorar la salut mental positiva”. “La seva rendibilitat està totalment fonamentada”, va afirmar. Martínez va afegir que ben aviat es podran consultar totes les receptes al cercador d’Actius i Salut del web de la Generalitat de Catalunya.

Per la seva banda, el cap de salut de l’Ajuntament, Joan Elvira, va fer un balanç dels resultats de 2017 de la prescripció social. L’Ajuntament i el Centre d’Atenció Primària (CAP) de la vila van estendre l’any passat  un total de 436 receptes incloses en el catàleg de prescripció social. Metges i infermeres del CAP, treballadores socials, educadors socials i el psicòleg municipal van prescriure activitats a un total de 419 persones, amb un grau d’acompliment que va superar el 75%.

En aquest sentit, la majoria de les prescripcions estan relacionades amb l’àmbit social (182) i motriu (182), per bé que també se n’han realitzat en els àmbits cultural ( 31), de voluntaris (29) i de gent gran (11).

L’acte es va cloure amb una conferència sobre cooperació, a càrrec d’Estrella Lalueza, coordinadora d'activitats comunitàries d'Atenció Primària de Lleida i presidenta d'AUPA, i amb la projecció d’un vídeo que mostra l’experiència de la prescripció social a Castellar i que es pot veure aquí: https://youtu.be/Jfq8-BtbNos.

Cal recordar que el catàleg de prescripció social de Castellar del Vallès va guanyar el passat mes d’octubre un premi en l’àmbit de Salut Comunitària que es va lliurar en el marc del XXVI Congrés d’Atenció Primària de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC).

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40