Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de l'antic hostal de les Arenes.
Imatge de l'antic hostal de les Arenes.

Les Arenes protagonitza les activitats de les Jornades Europees de Patrimoni a Castellar

Dimarts 9 d'octubre de 2018

Les propostes tindran lloc el cap de setmana vinent, 13 i 14 d’octubre

El patrimoni cultural i l’entorn natural i històric de Les Arenes protagonitzaran el cap de setmana que ve les activitats que es duran a terme enguany a Castellar amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, una proposta que s’organitza des del 1991 a nivell internacional amb l’objectiu de facilitar el coneixement del patrimoni cultural.

Així, la primera de les propostes al municipi tindrà lloc dissabte, 13 d’octubre, i consisteix en una jornada que té per objectiu difondre el patrimoni cultural de l’entorn de Les Arenes i del seu veïnat, nascut com a nucli d’estiueig a principis del segle XX, amb diversos edificis modernistes. L’activitat, que s’ha programat de 10 a 13.30 hores a l’antic hostal de Les Arenes, es divideix en tres àmbits: la història de la zona, el seu atractiu paisatgístic i l’estiueig. En aquest sentit, es parlarà de temes com la cacera de bruixes, els refugiats de la Guerra Civil, la pedra seca o l’estiueig de muntanya, entre d’altres.

La segona activitat prevista es durà a terme diumenge, 14 d’octubre, i proposa un recorregut a peu per l’entorn natural i històric de Les Arenes, que oferirà l’oportunitat de visitar els interiors de la masia de l’Illa, de la capella romànica i d’una de les cases modernistes del veïnat d’estiueig, entre d’altres indrets. A més, es comptarà amb els músics de l’escola de música Artcàdia, que interpretaran els goigs, la sardana i l’himne de Les Arenes. La caminada engegarà a les 9.30 hores des de l’aparcament de l’ermita de Les Arenes, i s’allargarà fins a les 13.30 hores.

Cal tenir en compte que per participar a qualsevol de les dues propostes caldrà formalitzar inscripció prèviament, a través del formulari que es pot omplir clicant aquí, enviant un correu electrònic a arxiuhistoriacastellar@gmail.com o bé trucant al telèfon 633 895 592.

Aquest 2018, les activitats de les Jornades Europees de Patrimoni a Castellar estan organitzades pel Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història, l’Associació de Veïns de Les Arenes i l’Ajuntament de la vila, amb la col·laboració dels Amics de l’Ermita de Les Arenes i l’escola de música Artcàdia. Podeu consultar-ne més informació clicant aquí.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40