Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L’Ajuntament amplia els ajuts a les empreses que contractin persones en situació d’atur

Dimecres 24 d'octubre de 2018

Les subvencions per a 2019 premiaran els contractes de llarga durada o indefinits i a persones majors de 45 anys. Els imports dels ajuts seran de 4.000 euros en el cas de contractacions indefinides o superiors a un any

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha modificat les bases que regulen les  subvencions adreçades a empreses que ocupen persones en situació d’atur amb l’objectiu de fomentar contractacions no precàries, de llarga durada o indefinides i a persones de majors de 45 anys. Segons la regidora d’Educació, Formació i Ocupació, M. Antònia Puig, “la intenció és augmentar l’eficàcia d’aquest programa de subvencions que es va posar en marxa l’any 2015”.

Així, a partir de l’any 2019, els contractes que siguin objecte de subvenció hauran de tenir una durada mínima de 6 mesos (dos mesos més respecte les bases vigents aquest 2018), per tal d’evitar la proliferació d’ocupacions estacionals o contractacions curtes.

Com a estímul, les empreses veuran ampliada la quantitat de subvenció, que serà de 1.500 euros en el cas de contractes temporals a persones en situació d’atur per períodes d’entre 6 i 12 mesos i de 4.000 euros per contractes indefinits o de durades superiors a 12 mesos. L’any 2017 la mitjana dels imports atorgats per cada subvenció va ser de 700 euros. “Considerem que amb l’increment de la quantia els ajuts s’adeqüen millor a les necessitats del nostre municipi”, afirma Puig.

La quantia de la subvenció s’ampliarà a més del 25% al 50%, en el cas que s’ocupi a persones majors de 45 anys en el moment de la contractació, ja que es considera un col·lectiu diana a qui costa més accedir al mercat de treball. Segons Puig, “representen un 63% de les persones en situació d’atur i, per tant, cal estimular la contractació de persones d’aquesta franja d’edat”.

Una altra de les novetats per al 2019 serà el requisit que la subvenció només es podrà atorgar als contractes amb una retribució que sigui igual o superior al Salari Mínim Comarcal aprovat pel Consell d’Alcaldes i Alcaldesses l’any 2017, establert en 15.000 euros bruts anuals, “ja que ens sentim compromesos a proposar un salari digne”, afirma Puig.

Per a l’any 2019, la partida pressupostària destinada a aquests ajuts serà de 40.000 euros i cada empresa podrà accedir a una subvenció màxima que equivaldrà a l’import corresponent a dues contractacions anuals. En el cas de contractes amb dedicació parcial, la quantia de la subvenció es reduirà proporcionalment.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40