Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional del Dia contra la violència envers les dones.
Imatge promocional del Dia contra la violència envers les dones.

El Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones es commemorarà la setmana que ve a Castellar

Dimarts 20 de novembre de 2018

Castellar s’uneix un any més a la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que se celebra arreu del món el 25 de novembre, amb la celebració de diverses activitats que tindran lloc la setmana que ve.

Així, la Comissió municipal per la igualtat d’oportunitats ha organitzat diferents propostes que tindran lloc els dies 26 i 28 de novembre. D’una banda, dilluns dia 26 s’ha programat la triple lectura del manifest unitari, redactat enguany per la periodista Ariadna Oltra i consensuat per la Generalitat de Catalunya, les Diputacions i les entitats municipalistes. La primera lectura tindrà lloc a les 11.30 hores a la plaça de la Fàbrica Nova, a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal d’Adults, mentre que la segona es durà a terme a les 18 hores a la Sala d’Actes d’El Mirador, a càrrec de Mònica Mimó, membre de l’Esbart Teatral de Castellar, i inclourà l’encesa d’espelmes per al record, com a mostra de sensibilització i lluita, i un minut de silenci en record de les víctimes. Pel que fa a la tercera lectura del manifest, es farà a les 18.30 hores a l’Escola Municipal d’Adults, a càrrec de l’alumna del centre Valèria Cristina de Lima i la seva filla Jessica Silva, i inclourà un recital de tres cançons.

A més, la Sala d’Actes d’El Mirador acollirà també una representació de teatre musical a les 18.15 hores. Es tracta d’una proposta de l’associació Dona Cançó que anirà a càrrec de Lucila Laske i que convidarà els espectadors, a través de les històries d’amor, desamor, trobades i anècdotes de diversos personatges femenins, a reflexionar sobre les diferents situacions que passen les dones al llarg de la seva vida.

També s’ha inclòs en la programació la caminada del cicle “Camina i fes salut”, del dimecres 28 de novembre que, sota el títol “Fem passes contra les violències”, recorrerà un itinerari urbà de baixa dificultat a partir de les 9.30 hores des de l’Àrea Bàsica de Salut (c. Ripollet) i finalitzarà amb una lectura-cafè.

A banda de totes aquestes activitats puntuals, a l’Escola Municipal d’Adults es podrà visitar, del 26 de novembre al 3 de desembre, un recull de dades sobre el tema “La crua realitat”.

Cal esmentar també l’activitat benèfica organitzada per l’associació Zumberes de Castelar i Nerbox diumenge 25 de novembre, que consistirà en una classe magistral de zumba a les 11 hores a l’Espai Tolrà. Una hora abans es podran adquirir samarretes amb el lema “Fes un pas endavant”, a un preu de 10 euros.

Aquest 2018, el lema del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones és “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals”. La difusió d’aquest lema es fa a través de la xarxa de recursos d’atenció, educatius, culturals, entitats i agents socials, i també mitjançant una campanya a les xarxes socials amb l’etiqueta #LliuresiSensePor.

Per a més informació sobre aquestes activitats podeu consultar el web municipal, www.castellarvalles.cat.

Serveis d’atenció a les dones

Coincidint amb l’inici de la difusió de les activitats al voltant del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, la Regidoria de Programes Socials ha donat a conèixer les dades d’ús d’alguns dels serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD) que s’ofereixen des de l’Ajuntament.

El SIAD compta, d’una banda, amb el servei d’atenció psicològica a dones i infants en situació de violència masclista, un recurs que l’any 2017 va atendre un total de 52 usuaris, 38 dones i 14 infants. Val a dir que el SIAD també ofereix un grup d’ajuda mútua, que consisteix en un espai de trobada per ajudar a millorar l’autoestima, el benestar i les relacions personals amb l’acompanyament de suport professional.

Per accedir a aquests serveis cal adreçar-se a la Regidoria de Programes Socials (c. Portugal, 2C), trucant al telèfon 93 714 40 40.

A més, des de l’Ajuntament també es presta un servei d’orientació jurídica adreçada a dones, que va atendre l’any passat un total de 73 usuàries que, majoritàriament, tenien consultes relacionades amb el dret de família. En aquest cas, per accedir-hi cal demanar cita prèvia al Servei d’Atenció Ciutadana (El Mirador) o bé al web www.castellarvalles.cat/31835/cita/28.

Tots els serveis són gratuïts.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40