Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Festival d'Art Urbà
Imatge publicitària del Festival d'Art Urbà.

Castellar participarà diumenge al concurs de grafits sobre reciclatge de matèria orgànica de la campanya “Excuses o separes?”

Dimecres 21 de novembre de 2018

Castellar és un dels deu municipis que participarà al concurs de grafits inclòs en la campanya de reciclatge “Excuses  o separes?”, promoguda pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i diversos ajuntaments de la comarca.

La participació a aquest concurs es farà efectiva amb la pintada d’un mural sobre el reciclatge de la matèria orgànica que es durà a terme diumenge, 25 de novembre, en el marc de la proposa que porta per títol “Festival de pintura i art urbà”, que pretén donar visibilitat a la campanya entre el públic més jove. El grafit el pintarà durant el matí el jove artista castellarenc Marc Torrecilla en una paret situada davant de les escales que connecten la plaça i el carrer Major de la vila.

Un cop s’hagin pintat els grafits a tots els municipis que hi participen, un jurat format per professionals del medi ambient i del món artístic concediran els diversos premis previstos, que es repartiran en tres categories: un primer premi de 1.500 euros, un segon lloc amb un premi de 1.000 euros i un tercer premi de 500 euros. A l’hora de concedir els premis, el jurat valorarà el grau d’integració del concepte ambiental en el disseny, la qualitat artística del treball presentat i l’originalitat i creativitat de l’obra.

Actuació d’un deejay, punt informatiu i exposició sobre plàstics

L’activitat de diumenge s’amenitzarà musicalment amb l’actuació d’un deejay i comptarà també amb un punt informatiu sobre residus i una exposició sobre plàstics que s’instal·laran a la part antiga de la plaça Major.

D’una banda, hi haurà una mostra itinerant per a públic familiar on es podrà veure des del material que dona origen al plàstic, el petroli, fins a descobrir què se’n fa dels plàstics reciclats i com reduir-los, passant pels impactes que aquest material causa al medi ambient si no es gestiona adientment.

D’altra banda, també es podrà visitar un punt informatiu sobre residus, on s’hi podran consultar dubtes i es podrà aconseguir un cubell per separar matèria orgànica i bosses compostables, en cas que no se’n disposi.

Finalment, es podrà gaudir d’una visita virtual amb unes ulleres 360º al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, a través de la qual es podrà viure de l’experiència d’on va a parar la brossa quan no es recicla correctament.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40