Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional de l'exposició.
Imatge promocional de l'exposició.

El pintor Esteve Prat Paz exposarà una cinquantena d’obres a El Mirador del 18 de gener a l’1 de febrer

Dimarts 15 de gener de 2019

L’exposició, que s’instal·larà a la renovada Sala d’Exposicions i a l’Espai Sales de l’equipament, s’inaugurarà divendres a les 19 hores

La Sala d’Exposicions i l’Espai Sales d’El Mirador acolliran del 18 de gener a l’1 de febrer una exposició de cinquanta obres del pintor Esteve Prat Paz titulada “Sèries 2015-2018” i composta de diferents temàtiques, tècniques i formats.

L’exposició, que s’inaugurarà divendres que ve, 18 de gener, a les 19 hores, s’inicia amb la presentació d’una petita mostra representatives de pintures de la “Sèrie I – Natures Mortes” (2015), realitzades sobre paper, que van suposar el retorn de Prat a la pintura després d’un interval temàtic i creatiu, i un període de reflexió sobre l’enfocament de la seva obra en tots els aspectes, que va transportar conceptualment i tècnicament a una nova realitat més contemporània, amb la utilització de tècniques mixtes diverses i de recursos plàstics com reserves, estampacions, collage, grattage, aerosols, acrílics o olis. Els formats d’aquesta sèrie són de 50x35 cm.

D’altra banda, la nova “Sèrie II – Figura de Gran Format” (2016-2017)  es va materialitzar en formats de fins a 300x150 cm, i va suposar un canvi de temàtica respecte la sèrie anterior, ja que Prat hi va introduir la “figura”, també de suport, com el cartró, tot i que va mantenir la tècnica i els procediments.

Després d’haver experimentat amb els grans formats, s’exposen obres d’un nou període, la “Sèrie III – Figura” (2018), en què el format és de 70x50 cm sobre paper i la temàtica és també la figura, tot i que amb un tractament no tan experimental.

Aquesta etapa dona pas a l’últim període de “Sèries 2015-2018”, que correspon a la “Sèrie IV – Abstracció” (2018), amb obres produïdes en formats de 50x35 cm que parteixen també de la figura però que incorporen el “full d’or” en diferents proporcions.

L’exposició es podrà visitar del 18 de gener a l’1 de febrer, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.

Sala d’Exposicions renovada

L’exposició d’obres d’Esteve Prat Paz serà la primera activitat que es durà a terme a la Sala d’Exposicions d’El Mirador, després que hagin finalitzat les obres de renovació que s’hi han dut a terme.

Els treballs han consistit en l’arranjament del vestíbul d’entrada, on s’ha col·locat una rampa adaptada, i en la renovació de la il·luminació, que s’ha substituït per una de més tècnica, amb uns carrils electrificats que permeten moure i orientar cadascun dels projectors de llum i amb un sistema de domòtica que permet engegar cada focus per separat i regular la regular-ne la intensitat.

A més, s’ha procedit a independitzar aquesta sala de la resta de sales de tallers, amb accés sectoritzat, i s’ha adaptat una altra sala amb parquet i miralls per poder-hi realitzar activitats psicomotrius.

Les obres han anat a càrrec de l’empresa Baldó Associats Constructora SL i formen part de la mateixa adjudicació que ha inclòs la reforma de l’Escola Municipal de Música Torre Balada i de l’Ateneu, per un valor total de 217.000 euros, IVA inclòs.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40