Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L’Ajuntament concedeix ajuts a la mobilitat per raó d’estudis a 675 joves nascuts entre 1993 i 2002

Divendres 25 de gener de 2019

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha resolt  l’atorgament de subvencions per a facilitar la mobilitat per raó d’estudis per al curs 2018-2019. Aquest ajut, que es va poder sol·licitar entre el 24 de setembre i el 14 d’octubre, s’ha adreçat a joves nascuts/des entre els anys 1993 i 2002 que es desplacen a fora de Castellar per cursar estudis postobligatoris que no s’ofereixen al municipi. Del total de 861 sol·licituds rebudes, 675 s’han estimat favorablement, el que suposa una subvenció total de 120.400 euros.

D’una banda, 146 estudiants que es desplacen a Sabadell per cursar els seus estudis rebran una subvenció de 100 euros cadascun, mentre que 529 estudiants que tenen els seus respectius centres d’estudi en altres municipis percebran 200 euros cadascun.

Cal destacar que un 30% dels estudiants que percebran els ajuts es desplacen a Barcelona, un 23% ho fan a Bellaterra (on hi ha situada la Universitat Autònoma de Barcelona), un altre 22% estudia a Sabadell, un 14% a Terrassa, un 6% a la resta del Vallès Occidental, un altre 4,5% a altres municipis catalans i un 0,5% a altres municipis de l’Estat espanyol o de l’estranger.

Pel que fa als tipus d’estudis que cursen els alumnes que han rebut la subvenció, la majoria, un 61%, estudia algun grau universitari, un 37% cicles formatius de grau mitjà o superior, mentre que el 2% restant correspon a batxillerats artístics i a programes de formació i inserció.

En relació a les 186 sol·licituds desestimades, aproximadament la meitat (90) no s’ha concedit perquè ha vençut el termini per aportar documentació requerida, mentre que l’altra meitat (89) correspon a sol·licituds de subvenció de la mobilitat d’estudis que no estaven inclosos en les bases de la convocatòria. En menor mesura, altres causes del no atorgament són per sol·licitants al municipi no empadronats al municipi (4), per no ha haver liquidat els drets de matrícula dels estudis (1), per no aportar documentació d’identitat (1) o per presentar-la fora de termini (1).

Els sol·licitants poden consultar la resolució de l’atorgament de la subvenció a l’enllaç www.castellarvalles.cat/ajutstransportjoves. Per cercar dins el document en suport pdf, cal prémer CTRL-F i cercar el DNI al buscador. 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40