Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional del Dia Internacional de les Dones.
Imatge promocional del Dia Internacional de les Dones.

Una quinzena de propostes commemoraran a partir de divendres el Dia Internacional de les Dones

Dimecres 27 de febrer de 2019

Les activitats començaran l’1 de març i s’allargaran fins al 6 d’abril

La proposta Totes 8 en diem 16, una lectura basada en el llibre d’Agnès Rotger Elles! 65 dones oblidades de la historia, serà la primera de les més de 15 propostes que tindran lloc enguany a Castellar per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra arreu del món cada 8 de març.

L’activitat, organitzada per la Biblioteca Municipal Antoni Tort amb la col·laboració de l’Esbart Teatral de Castellar, tindrà lloc divendres, 1 de març, a les 20.30 hores a la Sala de Petit Format de l’Ateneu. La proposta, coordinada per Mònica Mimó, consistirà en la lectura, per part de Bet Tena, Sara Schkot, Clara Sellés, Dolors Ruiz, Agnès Hernàndez, Montse Gatell, Mònica Plana i Mònica Clarà, de 16 de les 65 biografies de dones que recull Agnès Rotger al seu llibre.

Els actes centrals de la programació tindran lloc divendres 8  març. Així, a les 12 hores, es farà lectura del manifest del Dia de les Dones davant de l’Escola Municipal d’Adults, per part d’alumnat del centre, mentre que a la tarda el llegirà l’exinfermera de l’Àrea Bàsica de Salut Joana Naranjo a l’acte institucional que començarà a les 19 hores a la Sala d’Actes d’El Mirador, i que continuarà amb un format reduït de Totes 8 en diem 16, titulat en aquest cas Totes 4 en diem 8. En aquesta ocasió, l’acte comptarà amb la música en directe de Mariona Roca i Mireia Sans, i les lectures de les biografies les duran a terme Sara Schkot, Clara Sellés, Dolors Ruiz i Agnès Hernández.

Cinema i teatre

També s’han inclòs a la programació al voltant del Dia Internacional de les Dones l’espectacle teatral La noia de la làmpada, que es podrà veure diumenge 3 de març, a les 19.30 h, a l’Auditori (podeu comprar entrades al web www.auditoricastellar.cat) i que inclourà un col·loqui posterior amb la dramaturga i directora, Marta Aran, conduït per Montse Gatell, i diverses de les pel·lícules programades a l’Auditori en el marc de la Mostra de Cinema de Castellar BRAM!

En aquest sentit, els films escollits són La mujer de la montaña (dv. 08/03, 21 h), Hotel explotación: Las Kellys (dg. 10/03, 18.30 h, amb l’assistència de la directora, Georgina Cisquella, i diverses Kellys), el guanyador de dos Premis Goya Carmen y Lola (dg. 10/03, 21 h) i The Miseducation of Cameron Post (ds. 16/03, 17 h). Per poder assistir a aquestes pel·lícules, cal comprar entrades. Podeu consultar com fer-ho al web www.castellarvalles.cat/bram.

Altres propostes puntuals

També s’han programat algunes activitats la setmana de l’11 al 17 de març. Així, dilluns 11 la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres proposa trencar els estereotips a través del joc, amb el racó de joc “Stop Barbies” que hi haurà a l’equipament de 17 a 19.30 hores.

El mateix dia 11, a les 19 hores, el Casal Catalunya acollirà un taller de risoteràpia, a càrrec d’Eulàlia Ferrándiz, mentre que el dimecres 13 de març s’hi durà a terme un altre taller titulat “Aprèn a mirar-te: l’empowering!”, a càrrec de l’assessoria d’imatge i estilisme Whatimage. Aquestes dues activitats, organitzades per l’entitat Tothicap, requereixen d’inscripció prèvia, trucant de dilluns a divendres, 9 a 14 hores, al telèfon 93 714 40 40.

També requereix d’inscripció, a través del mateix telèfon, la caminada “Fem passes per les dones!”, una proposta oberta a tothom que durà els assistents a fer un recorregut de 8 km pels entorns de Sant Cugat del Vallès.

Quatre exposicions

A més de les propostes puntuals es podran visitar quatre exposicions. La primera en inaugurar-se, divendres 1 de març a les 18.30 hores, serà “Nadryv”, una mostra que pretén visibilitzar la dona artista que es podrà visitar de l’1 al 15 de març a la Sala d’Exposicions d’El Mirador i que compta amb obres d’Yvette Sánchez, Sara Bosch, Maria Minguell, Gina Rocher, Laia Capdevila, Marta López, Marta Aguareles, Meritxell García i Viena Boedo.

D’altra banda, l’Escola Municipal d’Adults acollirà del 4 al 15 de març la mostra “Trepitgem amb força per fer visibles diferents situacions de la dona”, oberta de 9.30 a 12.30 hores i de 15 a 21 hores, mentre que al Casal Catalunya es podrà visitar “Homenatge a les grans dones: Elles també fan història”, una proposta organitzada per ERC que s’inaugurarà el 16 de març a les 11.30 hores però que serà visitable del 6 de març al 16 d’abril, de dilluns a diumenge de 10 a 13 hores i de 15 a 19 hores.

Finalment, la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres habilitarà un “Racó de llum fosca amb Contes Feministes” del 4 al 7 de març, de 17 a 19.30 h.

Les activitats han estat dissenyades i organitzades en la Comissió municipal per la igualtat d’oportunitats home-dona.

Sopar feminista

D’altra banda, l’assemblea 8M Castellar ha organitzat el proper divendres 8 de març un sopar a partir de les 21 hores a la Sala Blava de l’Espai Tolrà (que per a l’ocasió ha anomenat “Sala Lila”). El sopar, que inclou paella de verdures, pa, aigua i vi, té un cost de 5 euros i requereix la compra prèvia de tiquets, que es poden adquirir a El Calissó d’en Roca i a la botiga Stop del carrer Major. La proposta també ha previst actuacions diverses, com monòlegs amb Agnès Hernàndez i Mònica Mimó, la música de Mariona Roca i Mireia Sans, el Kor Ítsia i DJ Vagirina, així com una proposta d’art en viu amb Skartistika.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40