Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Foto de família de l'acte de creació del Consell d'Adolescents.
Foto de família de l'acte de creació del Consell d'Adolescents.

Es crea el Consell d’Adolescents de Castellar, un òrgan de participació ciutadana format per nois i noies de 12 a 16 anys

Dimecres 6 de març de 2019

La Sala de Plens de Ca l’Alberola va acollir dijous passat, 28 de febrer, l’acte de creació del Consell Municipal d’Adolescents de Castellar del Vallès, un nou òrgan de participació ciutadana format per 24 nois i noies d’entre 12 i 16 anys i que té per objectiu donar continuïtat a la tasca de participació i aprenentatge democràtic que porta a terme el Consell d’Infants des de fa una dècada.

La creació del Consell d’Adolescents era una de les línies d’actuació del Pla Local d’Infància i Adolescència de Castellar del Vallès 2017-2021 en l’eix de la participació ciutadana, amb l’objectiu d’implicar en la vida urbana els nois i noies d’aquesta franja d’edat mitjançant un espai de debat. A més, també es pretén fomentar el coneixement i la participació dels adolescents en la construcció i el gaudi de la vila, i incorporar el seu punt de vista en la transformació i millora del municipi. En aquest sentit, aquest Consell dona l’oportunitat d’apoderar-los i fer-los conscients del valor de les seves aportacions, alhora que són educats en el joc democràtic i es posa de relleu la figura dels representants i la importància de consensuar les conclusions.

El nou òrgan de participació, a partir del qual l’Ajuntament podrà conèixer l’opinió dels nois i noies del municipi, es reunirà una vegada al mes. A cada sessió, els representants del Consell podran obtenir informació, reflexionar, debatre i fer propostes sobre els temes que s’hagin plantejat, així com proposar-ne de nous a partir dels suggeriments que els arribin d’altres joves. Entre trobada i trobada hauran de vetllar per fer arribar els temes treballats a la resta d’adolescents. Aquest curs, les sessions se centraran especialment en l’organització del Consell, a partir de cinc grups de treball sobre l’organització interna, el mapa social, la imatge gràfica, la comunicació i l’acte de presentació que es durà a terme a final de curs.

A l’acte celebrat la setmana passada hi van ser presents 15 representats del Consell d’Adolescents, que es van trobar amb l’alcalde, Ignasi Giménez, amb la regidora d’Infància i Adolescència, Ángela Pappalardo i el regidor de Joventut, Dani Pérez. També hi van ser presents altres regidors i tècnics del consistori, famílies dels i les representants i membres d’Urbanins, col·lectiu dinamitzador del Consell.

Val a dir que la constitució formal del Consell d’Adolescents tindrà lloc durant el curs 2019-2020, un s’hagi portat a l’aprovació del Ple el reglament del nou òrgan de participació, que s’elaborarà a partir de les aportacions i les experiències dels joves.

Tota la informació sobre el Consell d’Adolescents es pot trobar al web  www.castellarvalles.cat/conselldadolescents.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40