Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una edició anterior de la Fira de Sant Jordi.
Imatge d'una edició anterior de la Fira de Sant Jordi.

Castellar del Vallès durà a terme diverses activitats amb motiu de la diada de Sant Jordi

Dimarts 16 d'abril de 2019
Programes| Sant Jordi 2019

La fira del llibre i la rosa estarà instal·lada dimarts, 23 d’abril, a la plaça d’El Mirador

La plaça d’El Mirador serà el proper dimarts, 23 d’abril, l’escenari principal de les activitats que tindran lloc a Castellar del Vallès amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

La tradicional fira de Sant Jordi, organitzada per Comerç Castellar i l’Ajuntament de la vila, aplegarà de 10 a 20 hores prop d’una trentena de parades (entre comerços, entitats, associacions, partits polítics i escoles) que oferiran llibres, roses i productes artesanals relacionats amb la diada. A més, l’activitat a la plaça es completarà amb propostes diverses, lúdiques i culturals, organitzades pels mateixos paradistes.

En aquest sentit, la Llibreria Vallès ha programat la signatura de llibres. En aquest sentit, a les 17 hores s’ha previst l’assistència de Gisela Pou, que signarà el seu darrer llibre, Palmira i l’efecte crisàlide. També hi seran Josefina Llauradó, que signarà la sèrie del Bernat detectiu i uns quaderns de llengua catalana en què ha col·laborat amb contes anteriors, i Mireia Capdevila, amb els llibres Nazis a Barcelona. L’esplendor feixista de postguerra (1939-1945) i Topografia de la destrucció. Els bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939). Una hora més tard, a les 18 hores, els autors de Castellar del Vallès desaparegut, Belén Teruel i Llorenç Genescà, també signaran exemplars del seu llibre, mentre que Joan Mundet hi serà a partir de les 19 hores per signar els còmics de Capablanca.

Altres llibreries que oferiran signatures d’exemplars seran La Centraleta, que tindrà com a convidats David Triviño, amb el llibre Obsesión (d’11 a 12 h), i Marc Catalán, amb Fragmentos de una musa demente (de 17.30 a 18.30 h) i l’Espai Lector Nobel, on Belén Teruel i Llorenç Genescà també signaran Castellar del Vallès desaparegut entre les 18.30 i les 20 hores.

D’altra banda, durant la tarda, l’Espai Lector Nobel oferirà un taller de màscares de dracs, cavallers i princeses fetes amb goma eva, adreçat a tots els infants.

Cal assenyalar també que l’Ajuntament instal·larà una parada on les persones que encara no ho hagin fet podran votar les propostes dels pressupostos participatius 2019, en el que serà el darrer dia de votacions.

Sardanes, Jocs florals de l’Escola d’Adults i regal de roses al Mercat

Altres activitats lúdiques i culturals es concentraran principalment en horari de tarda. Així, a les 18.30 hores s’ha programat una ballada de sardanes organitzada per l’Ajuntament i l’Agrupació Sardanista Amics de Castellar (ASAC), que tindrà lloc a la plaça del Mercat i anirà a càrrec de la Cobla Vila d’Olesa.

Com és habitual, coincidint amb la diada de Sant Jordi es durà a terme també el lliurament de premis dels Jocs Florals que cada any convoca l’Escola Municipal d’Adults. L’acte, que és obert a tothom i se celebrarà a l’Auditori Municipal Miquel Pont a les 19 hores.

El mateix dia de Sant Jordi, a més, el Mercat Municipal ha informat que les parades Carnisseria Casé, Cárnicas Merche, Prat Torras, O’pan, Salat i Dolç, La Bona Teca, Peixos Marina, Vila-Borrull i El Racó del Mercat regalaran roses als clients que hi facin compres per un valor superior a 10 euros.

Altres propostes de Sant Jordi

Les propostes amb motiu de Sant Jordi continuaran al llarg de tota la setmana amb diverses activitats per a tots els públics.

Així, dimecres 24 d’abril es durà a terme l’entrega del VI Premi de Literatura Breu de L’Actual, a les 20 hores a la Biblioteca Municipal Antoni Tort, que inclourà el recital musicat Malhaja lo cavall negre de Jacint Verdaguer, a càrrec de Baltasar Fonts.

D’altra banda, divendres 26 d’abril s’ha programat, d’una banda, un homenatge a la Colla de Sabadell, a les 18 hores als Jardins del Palau Tolrà, organitzat per l’Ajuntament i el Col·lectiu Pere Quart. L’acte comptarà amb l’assistència d’Ignasi Giménez, alcalde, Joan Safont,  comissari dels 100 anys de la Colla de Sabadell per a la Institució de les Lletres Catalanes, i Cesc Prat, representant de la Comissió 100 anys de la Colla. També inclourà una conferència sobre la Colla de Sabadell, a càrrec d’Antoni Dalmases, escriptor i representant del Col·lectiu Pere Quart, i la representació teatral Ara vinc jo i dic, a càrrec dels actors Carles Martínez, Josep M. Roviralta i Clara Soley.

El mateix dia, a les 21 hores, el Club Cinema Castellar Vallès projectarà a l’Auditori Municipal Miquel Pont, en sessió de cinefòrum, la pel·lícula La sociedad literaria y el pastel de patata.

La programació d’activitats al voltant de Sant Jordi finalitzarà dissabte, 27 d’abril. A les 12 hores, l’Ajuntament, Tushita edicions i la Biblioteca Municipal Antoni Tort han organitzat la presentació del llibre Viatges amb una burra per les Cévennes, de R. L. Stevenson, que compta amb il·lustracions de Joan Mundet. A l’acte hi assistirà l’alcalde, Ignasi Giménez, Enric Soler, editor, Joan Vilardebò, president de Viatges i Més, Anna Brichs, traductora del llibre, i Joan Sellent, supervisor de la traducció.

Finalment, a les 20.30 hores tindrà lloc la representació de l’obra teatral Terra baixa i Lluís Homar, un clàssic d’Àngel Guimerà adaptat per Pau Miró i Lluís Homar per al qual queden molt poques entrades disponibles al web www.auditoricastellar.cat.

Cal recordar que, a banda de les activitats puntuals, es pot visitar fins al 24 d’abril l’exposició “A l’abril cada paraula val per mil”, una gimcana lingüística organitzada pel Servei Local de Català, Comerç Castellar i l’Ajuntament.

Podeu consultar tots els detalls sobre les activitats de Sant Jordi 2019 a Castellar al web www.castellarvalles.cat/santjordi.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40