Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El Dia Mundial sense Tabac se celebra cada 31 de maig.
El Dia Mundial sense Tabac se celebra cada 31 de maig.

Castellar s’adhereix un any més a la campanya amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, que se celebra cada 31 de maig

Dimarts 28 de maig de 2019

Castellar del Vallès s’ha adherit un any més a la campanya amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, una efemèride que se celebra cada 31 de maig i que enguany respon al lema “El tabac i la salut pulmonar”, escollit per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Així, aquest 2019, l’OMS pretén conscienciar sobre les conseqüències negatives que té el tabac per a la salut pulmonar de les persones, que van des del càncer fins a malalties respiratòries cròniques, i sobre el paper fonamental que exerceixen els pulmons per a la salut i el benestar de tothom.

A Castellar, les propostes programades inclouen una acció de sensibilització que es repeteix cada any, i que és la instal·lació al Centre d'Atenció Primària, del 28 al 31 de maig, de la taula informativa “D’esquena al tabac, respirem a fons!”. Com és habitual, també s’oferirà la possibilitat de registrar la capacitat respiratòria i de controlar el monòxid de carboni i/o peak-flow als fumadors, alhora que es difondran consells específics contra el tabac. Aquesta activitat anirà a càrrec de les infermeres del CAP M. Rosa López, Yasmina Martínez i Queralt Cebrià.

El personal sanitari de la vila també durà a terme una actuació encaminada a facilitar els mitjans per deixar de fumar a tots aquells pacients que ho necessitin i estiguin d’acord a intentar-ho. A més, des del Centre d’Atenció Primària i les farmàcies de la vila es distribuirà entre els pacients que ho requereixin el “Consell mínim antitabac”, una publicació amb consells pràctics per deixar de fumar.

D’altra banda, diversos equipaments municipals, com el CAP o la Biblioteca Municipal Antoni Tort distribuiran entre els seus usuaris material divers sobre el tabaquisme. També, per tercer any consecutiu, el CAP oferirà l’intercanvi de cigarretes per fruites saludables.

Una altra de les accions destacades que es duran a terme amb motiu del Dia Mundial sense Tabac serà la intensificació de la promoció d’activitats de prescripció social (tant d’àmbit social com motriu, cultural, de voluntariat i de gent gran) que duen a terme l’Ajuntament i el Centre d’Atenció Primària i que estan encaminades a millorar la qualitat de vida de l’usuari com a possible alternativa al tabac.

Precisament, una d’aquestes alternatives és l’activitat física, que es pretén potenciar amb la inclusió a la programació d’actes de la caminada del proper dimecres, 29 de maig, del cicle “Camina i fes salut”, que s’ha titulat “Menys fumar i més caminar”. La sortida engegarà a les 9.30 hores des de la porta del CAP.

Aquest any, el municipi s’ha adherit també a la 20a Setmana sense fum que porta a terme a Catalunya la Societat Catalana de medicina familiar i comunitària (CAMFIC) sota el lema “Recupera la inspiració”.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40