Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

El nou desfibril·lador està situat a la marquesina situada a la parada d’autobús de la cruïlla entre els carrers de Coma Grossa, dels Bullidors i de Coll Moner.
El nou desfibril·lador està situat a la marquesina situada a la parada d’autobús de la cruïlla entre els carrers de Coma Grossa, dels Bullidors i de Coll Moner.

L’Ajuntament amplia a vint-i-un els desfibril·ladors del municipi amb la instal·lació d’un nou aparell a El Balcó

Dimarts 4 de juny de 2019

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha instal·lat recentment un nou desfibril·lador a la urbanització El Balcó. En concret, l’aparell s’ha col·locat a la marquesina situada a la parada d’autobús de la cruïlla entre els carrers de Coma Grossa, dels Bullidors i de Coll Moner.

Aquest nou aparell suposa el vint-i-unè de la xarxa de desfibril·ladors del municipi. Els vint que hi havia fins ara estan situats en diferents espais de Sant Feliu del Racó i del nucli urbà (Mercat Municipal, Auditori Municipal, Espai Tolrà, plaça del Munt, pavellons Pedrosa, Blume i Puigverd, pistes d’atletisme, Casal Catalunya, Casino del Racó) i al local de l’associació de veïns de Can Font-Ca n’Avellaneda. També hi ha quatre desfibril·ladors mòbils, dos custodiats per la Policia Local i dos que custodien els Bombers Voluntaris, a més de dos desfibril·ladors a les instal·lacions del Centre d’Atenció Primària i un al camp de futbol Joan Cortiella – Can Serrador. A més, disposen de desfibril·ladors per a ús intern dels centres l’escola El Sol i La Lluna i els instituts Puig de la Creu i Castellar.

Val a dir que tretze d’aquests desfibril·ladors van ser cedits al municipi per l’Associació de Veïns del Racó. Cal recordar també que Castellar del Vallès és municipi cardioprotegit des de juliol de 2013.

Informació localitzada

D’altra banda, el Geoportal del web de l’Ajuntament, http://geoportal.castellarvalles.cat, incorporarà properament un espai en què, a través d’un nou mapa, es podrà accedir a les localitzacions dels desfibril·ladors situats al municipi.

El Geoportal, que es va estrenar fa poc més d’un any, és un mapa interactiu desenvolupat sobre la cartografia municipal, que es construeix sobre diferents capes i mapes temàtics. Així, als mapes de les informacions que ja s’hi poden trobar, com per exemple el carrerer, els equipaments municipals, el de mobilitat, el d’activitats econòmiques, el de recollida de residus o el d’Economia Social i Solidària s’hi afegirà ara el dels desfibril·ladors.

Des de la Regidoria de Salut i Serveis Socials, a més, es recomana a la ciutadania la descàrrega gratuïta als smartphones de l’aplicació “cardiocity 112”, una APP que permet, d’una banda, localitzar el desfibril·lador més proper a la ubicació en què es trobi la persona que faci la consulta i, d’altra banda, trucar al telèfon d’emergències 112 de forma automàtica. En aquest cas, l’aplicació envia una alerta a la xarxa d’experts (personal sanitari i/o que pugui acreditar la superació d’un programa de formació base per a l’ús del desfibril·lador) que s’hagin donat d’alta específicament a l’aplicació.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40