Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge del taller, que va tenir lloc a El Mirador.
Imatge del taller, que va tenir lloc a El Mirador.

El Mirador acull un taller participatiu sobre treball en xarxa dels espais de fabricació i divulgació digital

Dilluns 1 de juliol de 2019

El Mirador Centre de Coneixement va acollir divendres passat un taller participatiu sobre treball en xarxa dels espais de fabricació i divulgació digital que va comptar amb la participació de representants de deu d’aquests equipaments del Vallès Occidental.

El taller, organitzat pel Consell Comarcal en el marc del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, tenia per objectiu iniciar el treball en xarxa comarcal, la intercooperació i la participació entre els diferents agents implicats en la innovació social digital de la comarca, així com impulsar noves formes d’acció conjunta per promoure un ecosistema d’innovació a la comarca.

Els espais de fabricació i divulgació digital són equipaments que disposen d’impressora 3D, de talladora làser i de vinil, escàner 3D, fresadora digital, dotació informàtica i programari, entre d’altres equips. La comarca compta actualment amb 14 espais o entitats constituïts que estan relacionats amb aquest àmbit de treball, i en aquests moments s’estan constituint tres espais més: dos d’impulsats pels ajuntaments de Castellar i de Sabadell i un tercer a la UAB. L’espai castellarenc estarà situat a l’equipament d’El Mirador, s’ha batejat amb el nom de “Lab Castellar” i començarà a funcionar a la tardor.

Tots els espais de fabricació i divulgació digital aposten per la innovació social tecnològica com a eina per a la transformació en les formes d’apropar a la ciutadania els canvis, eines i recursos digitals. Així, el que es pretén és contribuir a l’acceleració i la implantació de tecnologies 4.0 a les empreses, la formació, el reciclatge i l’especialització de professionals, a més de la sensibilització per despertar les vocacions industrials. Tot això, mitjançant l’aplicació dels principis que busquen la reparació, la reutilització, la transformació i l’aprofitament de productes i materials, a través de les tecnologies digitals per produir un mateix, o en comunitat, allò que es necessita, i fer reparacions per allargar el temps de vida dels béns i fugir de l’obsolescència programada.

L’alcalde de Castellar i president en funcions del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va apuntar que “estem convençuts que la innovació ha de ser una aposta pels propers anys, donant suport tant al desenvolupament de projectes com en la identificació dels recursos necessaris”. En aquest sentit, el Consell Comarcal compta amb un programa de desenvolupament local amb una subvenció de la Generalitat fins al desembre de 2019 que té la voluntat de crear xarxa i projectes compartits que permetin consolidar i fer créixer els recursos existents, i garantir l’accés del conjunt del territori a aquest tipus de recurs amb la màxima equitat.

L’Economia del Coneixement ha aportat el primer trimestre de 2019 al Vallès Occidental 148.731 llocs de treball, un 38% dels llocs de treball de la comarca.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40